Savez ponovo apeluje na klubove da poštuju propozicije

Minulog vikenda nastavljeno je takmičenje u državnim prvenstvima po uzrastnim kategorijama, a u utakmicama koje su odigrane uočena su određena nepoštovanja unapred propisanih pravilnika, pa je Kancelarija SHLS imala potrebnu da reaguje. Kao osnovna zamerka ističe se činjenica da klubovi i dalje ne snimaju svoje utakmice, pa samim tim i te video zapise ne dostavljaju Savezu hokeja na ledu Srbije, iako je to važeća odredba poslednje dve godine.

Savez u ovom slučaju neće primenjivati disciplinske mere, ali još jednom apeluje na sve klubove da u budućnosti snimaju sve svoje utakmice, jer je postojanje tih video materijala izuzetno dragocena iz više razloga. Pre svega, na taj način treneri su u prilici da uvide određene greške koje treba korigovati, u mogućnosti su i da vide i skautiraju način igre protivnika. Takođe, to je i dragocen materijal kada treba selektirati igrače za nacionalne timove, ali i u slučaju ako se dogodi neki incident ili sporna situacija.

Takođe, dodatnih propusta je bilo i u duelu između U14 ekipa Crvene zvezde i Vojvodine. Naime, Novosađani su imali dva igrača starija od propisanog godišta, a nisu imali ni dovoljan broj igrača u timu koji je određen propozicijama. Shodno situaciji koja nas okružuje, odnosno uslova koji su zbog pandemije virusa COVID-19 otežani, postoji apsolutno razumevanje u slučajevima da ekipe nemaju dovoljno igrača na raspolaganju. ali o svim ovim nepoštovanjima propisa morala je unapred da bude upućena i obaveštena kancelarija Saveza. Jer, odigravanje utakmice na način na koji je učinjeno jednostavno nije po pravilima. Niko u SHLS ne pokušava da tera mak na konac, ali jednostavno se mora obraćati pažnja na sve detalje i obezbediti striktno pridržavanje propozicija. Jer, sve to se radi isključivo u opštem interesu hokeja u Srbiji.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.