IIHF otkazao još 18 svetskih šampionata

Pandemija virusa COVID-19 koja bukti širom planete nanela je i nanosi veliku štetu hokeju na ledu i to na globalnom nivou. Jer, reprezentativni hokej staje do daljnjeg. Nakon što je polovinom septembra na osnovu preporuke ekspertske grupe svetske hokejaške federacije za Kovid 19, doneta odluka da bude otkazano čak 10 svetskih šampionata u kategorijama U20 i U18 u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji su bili na programu od 13. decembra 2020. do 17. februara 2021. godine, IIHF je bio primoran da ponovo donese nepopularnu odluku.

Na sastanku Saveta IIHF, a ponovo na osnovu preporuke ekspertske grupe svetske hokejaške federacije za virus korona, doneta je odluka o otkazivanju čak 18 svetskih šampionata koji su na programu bili od 7. marta do 15. maja 2021. godine.

Ovo je ozbiljan udarac za najbržu kolektivnu igru na svetu ako se u obzir uzme činjenica da je ovo već druga sezona u kojoj neće biti reprezentativnih aktivnosti s obzirom da se sa otkazivanjem svetskih šampionata počelo u martu ove godine.

Podsećamo, seniroska reprezentacija Srbije trebalo je da u Katovicama od 26. aprila do 2. maja 2021. uz selekcije Litvanije, Poljske, Japana, Estonije i Ukrajine učestvuje na Svetskom šampionatu I divizije B grupe, dok je selekcija Srbije do 18 godina na šampionatu sveta II divizije A grupa trebalo da igra od 4. do 10. aprila 2021. godine u Talinu zajedno sa Velikom Britanijom, Litvanijom, Estionijom, Rumunijom i Korejom.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.