Zvezda ubedljiva u prvim duelima sa Vojvodinom

Hokejaši Crvene zvezde i Vojvodine odigrali su prve utakmice u okviru seniorskog Prvenstva Srbije, a beogradski crveno-beli slavili su u oba meča. U prvom duelu, odigranom u Novom Sadu, Zvezda je pobedila 10:2, dok su u drugoj utakmici izabranici trenera Nikole Bere na svom terenu bili bolji rezultatom 6:0.

Iako je prvi meč završen ubedljivijim trijumfom aktuelnog šampiona, meč u Novom Sadu bio je neizvesniji o čemu govori i rezultat po četvrtinama – 1:0, 1:2, 0:8. Novosađani su uspešno odolevali dve trećine, a Zvezda je furioznom igrom i uz čak osam postignutih golova u poslednjoj deonici stigla do ubedljivog trijumfa. Strelci za Vojvodinu bili su Nikola Pušac i Relja Radosavljević, dok su se u ekipi Crvene zvezde u strelce upisali: Marko Brkušanin tri puta, Janković i Kerezović po dva puta, a po jedan gol postigli su Leštarić, Novaković i Vojinović.

– Imali smo veliku želju. Posle dugo vremena igrali smo jednu takmičarsku utakmicu, svi smo se uželeli hokeja i sve to je bila posledica naše odlične igre u prve dve trećine. Posle našeg vođstva, Zvezda je napravila preokret. Uspeli smo da se vratimo i izjednačimo, ali smo u poslednjoj trećini potpuno pali. Sve to je, pre svega, bila posledica naše slabe fizičke pripremljenosti. Manjak snage doprineo je da nas Zvezda nadigra u poslednoj deonici u kojoj smo doživeli potpuni kolaps – rekao je hokejaš Vojvodine Relja Radosavljević.

Utiske je sumirao i prvotimac Crvene zvezde Marko Brkušanin:

– Imali smo dosta šansi u prve dve trećine i priliku da taj prvi meč rešimo mnogo ranije. Međutim, nismo ih iskoristili. Kad smo poveli sa 2:1, iz naše greške smo primili gol, ali smo pravo lice pokazali u trećoj trećini i osigurali trijumf. Taj prvi meč nije trebalo da odiše tolikom neizvesnošću, jer je kvalitet i te kako na našoj strani. Pravi odnos snaga video se u prvoj trećini drugog meča, poveli smo lagano, stekli četiri gola prednosti i potom meč rutinski priveli kraju. Koliko smo bili dominantni svedoči i statistički podatak da su Novosađani imali samo sedam šuteva na celoj utakmici, što zaista zvuči neverovatno – konstatovao je Brkušanin.

O razlozima slabe igre u drugom meču Radosavljević je rekao:

– Mislim da niko od nas ne zna šta se desilo u tom meču. Odstupili smo od svega onog što smo pripremali na treninzima. Ponovo se videlo da nam je nedostajalo snage pa su nas hokejaši Zvezde koji imaju i dužu klupu bukvalno preklizali. Evidentno je da suve pripreme nismo odradili kako je trebalo i to se sad odražava na ledu. U velikoj meri promenili smo i ekipu, imali smo i promene u stručnom štabu. Izenanda nas je iz privatnih razloga napustio kanadski trener Roderik Remzi, pa brigu o ekipi sada vode Goran Ristić i Vladan Drozdik uz povremenu asistenciju Jovice Rusa. Treniramo tri puta na ledu, i dva puta na suvom, pokušavamo da nadoknadimo ono što smo propustili i nadam se da ćemo igrati bolje kako vreme bude odmicalo.

Uspešniji u duelima Zvezde i Vojvodine, a ove sezone trebalo bi da ih bude četiri, trebalo bi da učestvuje u plej-ofu IHL lige koji je na programu u decembra. Međuti, Brkušanin ne može da pretpostavi kakav će biti epilog svega:

– Teško je bilo šta reći u ovom trenutku s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju u čitavom regionu.  Mislim da odigravanje plej-ofa IHL lige bar do kraja kalendarske godine nije realno. Svi bismo voleli da imamo više utakmica, više kvalitetnih protivnika, ali sada je veoma teško bilo šta predvideti – istakao je Brkušanin.

Naredni meč Vojvodina i Crvena zvezda igraće 6. decembra u Novom Sadu:

– Nadam se znatno boljoj igri. Nije sramota izgubiti pa čak i ubedljivo, ali ako se trudiš. Međutim, nama je u drugom meču falio karakter. Očekujem da ćemo imati mnogo bolji pristup i da će nam to doneti bolju igru i rezultat – poručio je Radosavljević.

Kao dugodišnji prvotimac Crvene zvezde ali i reprezentativac Srbije, Marko Brkušanin signalizirao je i na jedan problem:

– To su termini za trening u ledenoj hali Pionir. Zbog činjenice da mnogi naši igrači rade i studiraju, termine treninga smo organizovali od 22 sata. Međutim, rad ledene hale Pionir je ograničen do 21 sat pa smo praktično bez treninga, jer u prepodnevnom terminu može da trenira samo nas desetak. Ono što mi nije jasno kako to košarkaški derbi može da se igra sa početkom od 21 sat, a mi ne možemo ni da treniramo – pomalo rezignirano je zaključio Brkušanin.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.