Zvezda treći put bolja od Vojvodine

Hokejaši Crvene zvezde treći put ove sezone savladali su Vojvodinu. U meču Prvenstva Srbije, koji je na programu bio minulog vikenda u Novom Sadu, Zvezda je slavila rezultatom 4:1 (2:0, 0:1, 2:0). Beogradski crveno-beli poveli su golom Andreja Cvika, na asistenciju Marka Dragovića, već u trećem minutu, a do kraja prve trećine mrežu Vojvodine zatresao je i Lazar Leštarić.

Novosađani su u drugoj trećini preko Relje Radosavljevića u 37. minutu uspeli da smanje prednost na 2:1, ali je Crvena zvezda u poslednjoj deonici golovima Marka Brkušanina i Nikole Kerezovića osigurala trijumf.

– Igrali smo koliko je bilo potrebno da bismo zabeležili pobedu – počinje priču trener Crvene Zvezde Nikola Bera i dodaje:

– Odnos u šutevima koji bio u našu korist 48:16 najbolje govori u prilog tome da smo apsolutno vladali utakmicom i kontrolisali dešavanja na ledu. Istina, Vojvodina je angažovala veoma kvalitetnog ruskog golmana, koji odlično brani, vidi se da je školovan. On je najzaslužiji što naša pobeda nije bila ubedljivija. Međutim, u svim delovima igre: klizačkom, taktičkom, tehničkom, posedu paka smo bili znatno bolji – istakao je Bera.

Kapiten Vojvodine Nemanja Vučurević imao je drugačije viđenje:

– Ova utakmica je u velikoj većini bila egal. Treba istaći da smo po prvi put od početka sezone konačno bili kompletni. Vratio nam se i prvi trener, Kanađin Rod Ramski, koji je neko vreme bio opravdano odsutan. I dalje nismo u punom takmičarskom pogonu, ali moramo biti zadovoljni, pre svega jer se u našoj igri video pomak i napravili smo dosta dobrih stvari.

Ono što je u značajnoj meri otežalo igru Novosađana je bio veliki broj kazni:

– Moraćemo da obratimo pažnju na taj segment. Sve to je bila posledica naše nedisciplinovane igre. U nekim momentima možda nismo zaslužili isključenja, ali ne treba u tome tražiti bilo kakav alibi – kaže Vučurović, a na njegovu priču nadovezuje se Zvezdin strateg:

– Crvena zvezda trenutno poseduje najbolje igrače u Srbiji. Imaju redovan trenažni proces i u taktičkom, ali pre svega fizičkom smislu smo nadmoćniji u odnosu na rivala. Evidentno je da hokejaši Vojvodine nemaju dovoljno kondicije i to je bio prvenstveni razlog što su pravili tako veliki broj faulova – knstatovao je Bera.

Trećim trijumfom u domaćem šampionatu Crvena zvezda je praktično na korak od plasmana u plej-of IHL lige koja će se zbog pandemije virusa COVID-19 ove sezone igrati u nešto izmenjom sistemu. Sa druge strane, Vojvodina će najverovatnie ići u razigravanje za preostala dva mesta u doigravanju regionalnog takmičenja. Ali, krajnji format IHL-a kao i termin održavanja plej-ofa zbog trenutne epidemiološke situacije još nisu poznati.

Na pitanje koliko je teško održavati takmičarsku formu u situaciji kada nema dovoljno utakmica Nikola Bera kaže:

– Iz svega ovog pokušali smo da izvučemo nešto pozitivno. Činjenica je da nema mnogo utakmica, ali to nam ostavlja prostor da više trenirama i uvežbavamo neke varijante koje se teže impelmentiraju, za koje je potrebno više vremena, ali sam ubeđen da će nam kraju one doneti boljitak i podići nivo naše igre. Imam tru sreću da radim sa momcima koji zaista vole hokej i vole da treniraju, radimo šest puta nedeljno, često igramo između sebe, uvodimo u sistem i juniorski pogon i stalno pronalazimo neku novu motivaciju – zaključio je Bera.

Nemanja Vučurević je dugogodišnji reprezentativac kome je teško palo odlaganje Svetskog prvenstva koje je trebalo da se održi od 26. aprila do 2. maja u Katovicama:

– Veoma nam je krivo, pogotovo što se to dešava već drugu godinu za redom. Naročito ako se u obzir uzme činjenica da smo napravili veliki podvig i posle 10 godina se plasirali u Prvu divizuju, tek drugi put u istoriji srpskog hokeja. Mislim da imamo dobar tim i da je trebalo da se pokažemo u zaista lepom svetlu i izborimo opstanak, jer mislim da posedujemo kvalitet za to. Svi smo bili veoma željni da se dokazujemo, ali ponovo je sve otkazano i zaista ostaje veliki žal – konstatovao je Vučurević.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.