Hokejaška karijera i redovno srednjoškolsko obrazovanje – da li je moguće?

Razumevajući značaj redovnog školovanja i kvalitetnog obrazovanja u razvoju mladih hokejaša, ali i njihove posvećenosti sportskoj karijeri, Savez hokeja na ledu Srbije želi da vam predstavi jedinstven model srednjoškolskog obrazovanja, kreiran po meri svih koji se aktivno bave sportom.

Veliki broj roditelja suočava se sa objektivnim problemom koji se tiče usklađivanja školskih obaveza i trenažno-takkmičarskog procesa mladih hokejaša. Termini treninga neretko se poklapaju sa rasporedom časova, a učešće na međunarodnim turnirima često iziskuju odsustvo sa nastave. Odlazak u inostranstvo, za mnoge mlade hokejaše i njihove roditelje predstavlja jedino rešenje. Međutim, sa željom da pokušamo da sačuvamo hokejaške talente u Srbiji rešenje bi mogla da bude privatna sportska gimnazija „SPORTIUM“ na Novom Beogradu.

Nastava je u potpunosti prilagođena sportskim aktivnostima učenika, uz veliko razumevanje nastavnog kadra za sve sportske obaveze đaka. Časovi se realizuju od 11 do 16.30 sati što daje mogućnost da učenici pohađaju i prepodnevni i popodnevni trening. Prepoznajući značaj pravilne i kvalitetne ishrane, veliki odmor je produžen, traje 25 minuta (od 14.15 do 14.40) što ostavlja dovoljno vremena za, sportistima primeren, ručak.

Takođe, u slučaju odsustva sa nastave, usled sportskih takmičenja ili priprema, časovi su opravdani, a ne postoji mogućnost da, ukoliko učenik ne prisustvuje trećini ukupnog broja časova, ostane neocenjen, što je praksa u većini škola u Srbiji na osnovu Pravilnika o ispitima u srednjim školama. Tokom odsustva đaka, obezbeđeno je praćenje nastave preko savremenih onlajn aplikacija i platformi, a propušteno gradivo se nadoknađuje dopunskom nastavom koja se realizuje u dogovoru sa svakim profesorom.

Više detalja i sve pojedinosti o sportskoj gimnaziji SPORTIUM možete pronaći OVDE.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.