Naše hokejašice ubedljive u duelima sa Lavicama

Hokejašice Srbije ubedljivo su trijumfovale u dvomeču sa ekipom HK Lavice koji je ovog vikenda odigran u ledenoj dvorani SPENS. U prvom kontrolnom duelu izabranice trenera Uroša Brestovca slavile su rezultatom 13:0 (6:0, 3:0, 4:0), dok su u drugom trening meču bile bolje rezultatom 9:0 (5:0, 0:0, 4:0).

Trener srpskih hokejašica nije krio zadovoljstvo izdanjem naše ženske selekcije:

– Ono što je na mene ostavilo najjači utisak je činjenica da zaista imamo ogroman potencijal za žensku reprezentaciju koja u najskorijoj budućnosti može da se plasira na neko IIHF takmičenje i tamo dostojno reprezentuje našu zemlju. To je nesumnjiv zaključak naročito ako se u obzir uzme podatak da je ova ekipa Lavica, koju smo ovako ubedljivo pobedili, parktično predstavlja reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja je trebalo da učestvuje na Svetskom prvenstvu prošle godine u Litvaniji, ali je takmičenje otkazano zbog pandemije virusa COVID-19. Zbog svega toga mislim da zaista imamo lepu perspektivu – počinje priču Uroš Brestovac i dodaje:

FOTO: Božana Pavlica

– Svim igračicama sam dao podjednaku šansu, podelio sam minutažu i veliki broj njih su ukazano poverenje iskoristile na pravi način. Ono što posebno želim da naglasim je da sam veoma zadovoljan igrama tri naše najmlađe hokejašice. Reč je o Jani Vukelić, Katarini Vasiljević i golmanu Ani Ilić, a sve tri su rođene 2008. godine. Odlično su igrale, slušale su sve savete, brzo su ih usvajale i primenjivale u igri.

U listu strelaca u prvom meču četiri puta upisala se Valentina Vrhoci, tri puta Jana Vukelić, dva gola postigla je Jana Radović, dok su po jednom mrežu zatresle Katarina Čizmić, Sara Stantić, Katarina Vasiljević i Ksenija Milišić. U drugoj utakmici, ponovo je najefikasnija bila Valentina Vrhoci sa tri postignuta gola, dok su se po jednom u listu strelaca upisale Sara Stantić, Jovana Popov, Katarina Vasiljević, Katarina Čizmić, Ksenija Milišić i Jana Radović. Sumirajući svoje utiske Brestovac je još jednom zadovoljno konstatovao:

FOTO: Božana Pavlica

– Ponosam sam što su se sve devojke odazvale pozivu i u velikoj meri ispoštovale sve one prinicipe igre koje smo dogovorili. Pretpostavljao sam da imamo bolju ekipu od selekcije Bosne i Hercegovine i verovao sam u pobede, ali moram da priznam ne baš ovako ubedljive. Ipak, ono što je meni bilo važnije u ovom trenutku je da smo zaista igrali lepo. Svaka od devojaka je držala svoju poziciju, bilo je dobrih dodavanja, lepih kombinacija… Takođe, moram da iskoristim ovu priliku i da pohvalim Savez koji je dosta pomogao u organizaciji ovih itakmica. Pružili su nam veliku podršku – zaključio je Brestovac.

Kontrolne utakmice sa Lavicama bile su odlična priprema za turnir koji će se početkom aprila održati u Sarajevu, a osim naše i selekcije domaćina učestvovaće još Bugarska i Hrvatska.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.