Ženska seniorska reprezentacija

Tokom protekle nedelje, u petak 11.06.2021.  održana je, druga po redu virtuelna, redovna sednica skupštine SHLS-a.Sednići su prisustvovali svi redovni Članovi Saveza hokeja na ledu Srbije , a sama sednica protekla je u pozitivnom tonu i donela je jako lepe vesti za Srpski hokej.

Po prvi put u istoriji Republike Srbije na svetskim prvenstvima koja su u orguanizaciji IIHF-a  učestvovaće i naša ženska seniorska reprezentacija.Iako je prvobitna prijava naše seniorske ženske reprezentacije odbijena, u roku koji je odredio IIHF, čelnici Saveza su uspeli da na kongresu Svetske hokejaške federacije, održanom u Letoniji, Riga, 04/05.06., obezbede mesto na prvenstvu planiranom za sezonu 2021/22. . Devojke će se takmičiti u  diviziji III sa još 8 ekipa:Ukrajina, Belgija, Rumunija, Bugarska, Litvanija, Kina, Estonija i BiH. Samo mesto i vreme održavanja prvenstva biće naknadno definisani .Predsednik SHLS-a je  na skupštini izrazo veliku zahvalnost svim trenerima koji su imali ulogu u formiranju ženske selekcije, a posebno treneru Urošu Brestovcu čije je zalaganje za ove devojčice bilo zaista veliko. Takođe pozdravio je i čestitao svim igračicama koje su naporno trenirale i verovale da će jednoga dana zaigrati na svetskim prvenstvima, kao i njihovim roditeljima koji su ih sve ove vreme pratili i podržavali.

Još jedna lepa vest sa pomenutog kongresa u organizaciji IIHF jeste da se Srbija izborila za  organizaciji prvestva za igrače do 20 godina u sezoni 2021/22. Prvenstvo će se održati u Beogradu u periodu od 10.01.2022 do 16.01.2022.

Nadamo se da u sezoni koji dolazi neće biti prepreka i poteškoća kao u prethodnoj i da ćemo imati priliku da uživamo u sjajnom hokeju kako na reprezentativnom nivou, tako i na klupskom.

 

 

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.