SHLS preduzeo konkretne korake za razvoj žesnkog hokeja

Savez hokeja na ledu Srbije sve veću pažnju poklanja i razvoju ženskog hokeja u našoj zemlji. Nakon kontinuirane podrške akcijama koje su za cilj imale popularizaciju hokeja među devojčicama, SHLS pokreće i jedan izuzetno ambiciozan projekat.

Čelnici saveza preuzeli su inicijativu za organizaciju turnirskog sistema takmičenja za devojčice rođene 2007. godine i starije u kome bi učestvovale ekipe iz čitavog regiona – Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Bugarske. Ideja je da projekat zaživi već od ove sezone, a prema planu svaka zemlja bila bi domaćin po jednog turnira.

Sve to bilo bi iskorišćeno na najbolji način u procesu kreiranja ženske selekcije Srbije, a sve sa ciljem učešća naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu. Takođe, želja je i da se u najskorijoj budućnosti kreira i ženska liga u što je moguće više kategorija u kojoj bi pored domaćih učestvovali i klubovi iz inosranstva.

Savez hokeja na ledu Srbije već je pripremio predlog propozicija i prijava za pomenute turnire i poslao pozive svim potencijalnim učesnicima za sastanak koji će se održati 27. avgusta, na kome bi trebalo da budu dogovreni svi detalji i započete pripreme za organizaciju pomenutih turnira.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.