Podrška za razvoj ženskog hokeja u Srbiji

Savez hokeja na ledu Srbije i ove godine sprovodi opsežne pripremne radnje kako bi se početak nove hokejaške sezone dočekao potpuno spremno, pogotovo kada su u pitanju mlađe takmičarske kategorije. Koordinator rada svih mlađih selekcija Nemanja Janković, upravo sa tim ciljem nedavno je održao sastanke sa predstavnicima svih naših klubova.

– Želja je bila da pokušamo da utrvdimo što precizniji broj hokejaša i hokejašica na koje će klubovi računati u predstojećoj sezoni kako bismo na što efikasniji način organizovali sistem takmičenja upravo u skladu sa tim informacijama. Pre desetak dana smo poslali i zvaničan dopis svim klubovima da nam se dostavi broj igrača po svim godištima. Pozivu su se odazvali Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Spartak, a jedino se NS Stars nije oglasio – objašnjava Janković.

Na osnovu informacija koje su prikupljene, ne samo o broju igrača, već i problema sa kojima se susreću klubovi, Janković se obratio Stručnom savetu SHLS sa inicijativom i predlogom da se izvrše određene izmene Propozicija takmičenja koje se odnose na učešće devojčica zajedno u ekipima sa dečacima.

– Stručni savet je sagledavši sve dostavljene činjenice, i razumevajući aktuelnu situaciju, a sve u cilju što boljeg funkcionisanja klubova i domaćih takmičenja, prihvatio predožene izmene Propozicija. Maksimalno smo se potrudili da podržimo razvoj ženskog hokeja i zato je omogućeno da devojčice istog godišta budu u ekipama zajedno sa dečacima u kategorijama U8, U10, U12, i U14, dok će godinu dana starijim devojčicama takođe biti dozvoljeno igranje u ekipama sa dečacima u uzrastu U8, U10 i U12. Time ćemo dati šansu našim hokejašicama da se razvijaju, da imaju adekvatno takmičenje, da ne napuštaju hokej kao sport i to će sigurno doprinetu i razvoju našeg nacionalnog tima u budućnosti – konstatovao je Janković.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.