REPREZENTACIJA SRBIJE U APRILU NA SVETSKOM PRVENSTVU U ESTONIJI

Mlade reprezentativce do 18 godina čeka pet utakmica u Talinu

 

Svetsko prvenstvo za muškarce do 18 godina Divizije II Grupe A održaće se u Talinu od 3. do 9. aprila ove godine, nakon pauze od dve godine koja je uzrokovana pandemijom virusa Kovid 19. Pored reprezentacije Srbije, učestvovaće ekipe iz Rumunije, Velike Britanije, Litvanije, Južne Koreje i Estonije.

Naše mlade reprezentativce očekuje 5 utakmica tokom Svetskog prvenstva, a predvodiće ih selektor i glavni trener Nemanja Janković i pomoćni trener Nikola Bera.

 

„Verujem da je uspeh reprezentacije u svakom uzrastu zasnovan na dobroj atmosferi i energiji koju naše ekipe imaju. Uspeli smo da održimo složnost i želju za zajedničkim radom koja je najbitnija od svega. Protekli pripremni period bio je ispunjen napornim radom i verujem da imamo dobru ekipu, ekipu koja je spremna da izađe na led sa protivnicima u grupi koja je dosta kvalitetnija od one na koju smo do sada navikli. Evidentno je da smo ekipa koja tek treba da raste, ali smatram da smo na pravom putu. Siguran sam da ćemo na turniru dati sve od sebe i da ćemo pokazati da smo dorasli zemljama koje su dosta ispred nas u hokejaškom smislu“, istakao je Nemanja Janković.

 

Srbija će prvu utakmicu odigrati sa Rumunijom u nedelju 3. aprila 2022. godine sa početkom u 12 i 30 časova. Nakon dana pauze, naše reprezentativce u utorak u 16 časova čeka utakmica sa Južnom Korejom, a potom u sredu s početkom u 16 časova, utakmica sa Litvanijom. Srbija će poslednja dva dana prvenstva, 8. i 9. aprila u 16 časova posle podne, igrati sa Velikom Britanijom i domaćinom prvenstva Estonijom.

 

„Za kraj, generacije se menjaju, odgajanje i sportska kultura je prilično drugačija nego pre nekih desetak godina. Izazov je održati taj timski duh obzirom na veliki broj faktora koji utiču na samu kulturu odrastanja mladih hokejaša. U ovim godinama treba učiti hokejaše da preuzimaju odgovornost za svoj rad kroz sve uspehe i neuspehe. Isto tako, treba učiti mlade da samo svojom zaslugom mogu da postanu deo reprezentacije koja predstavlja našu zemlju na internacionalnoj sceni. Momci koji su spremni da daju sve za ovaj tim, da ostave srce na terenu, da svojom pozitivnom energijom, kakav god rezultat bio, bodre svoje saigrače i na kraju dana, momci koju su disciplinovani i koji svojim ponašanjem pokazuju da im je stalo da budu deo ovog tima, uvek će imati šansu da nose grb Srbije na grudima. Svi drugi faktori su manje bitni i irelavantni za naš tim i za naš uspeh“, dodao je Janković.

 

Rezultate uživo sa utakmica možete pratiti na: https://www.iihf.com/en/events/2022/wm18iia/schedule

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.