OBAVEŠTENJE POVODOM INCIDENTA NA SVETSKOM PRVENSTVU U POLJSKOJ

Svetsko Prvenstvo za muškarce Divizije I, Grupe B odigralo se protekle nedelje u Poljskoj, a naši reprezentativci odigrali su četiri meča: Srbija – Japan (0:8), Ukrajina – Srbija (7:0), Srbija – Poljska (2:10) i Estonija – Srbija (4:2). Naši hokejaši su, posle 12 godina, ponovo došli do najvišeg ranga u kojem je naša reprezenacija igrala od 2010. godine.

 

Povodom incidenta koji se dogodio na utakmici Ukrajina – Srbija, naše rukovodstvo Saveza Hokeja na Ledu istaklo je da je transparent sa uvredljivim natpisom uklonjen odmah nakon što je naš stručni štab ukazao na isti. Organizatori prvenstva brzo su reagovali i natpis je uklonjen nakon dva minuta.

Naime, pred kraj prve trećine utakmice, na tribinama je, između nezvanične zastave Belorusije (Pahonije) i Ukrajine, istaknut list A4 papira sa natpisom koji vređa našu reprezentaciju i zemlju. Pojedinac koji je okačio ovaj transparent nestao je iz ledene dvorane pre nego što su redari uspeli da dođu do njega, a utakmica se do kraja odigrala bez daljih incidenata.

U zvaničnom dopisu upućenom našem rukovodstvu, Svetska hokejaška organizacija i organizatori Poljskog Saveza naveli su da je ovaj incident ugrozio utakmicu i apolitični pristup kojizastupaju. Takođe se navodi da Svetska hokejaška organizacija i Poljska nastoje da očuvaju okruženje u kojem se utakmice igraju i održavaju bez politike.

„U pitanju je sportsko takmičenje koje ne treba da ima veze sa politikom. Organizatori Svetskog Prvenstva brzo su reagovali i transparent je odmah uklonjen. Ne podržavamo vređanje na bilo kakvoj osnovi. Sport je sport, i na ledu i tribinama nema mesta za politiku. Ljubav za ekipu i zemlju je uvek pristutna, ali je potrebno da se ponos koji imamo prikaže kroz ferplej igru“, istakli su članovi stručnog štaba.

 

 

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.