KALENDAR TAKMIČENJA 2022/23

Sezona 2022/23 kuca nam na vrata. U jeku priprema klubovi su dobili kalendar takmičenja sa jasno definisanim obavezama (mozete videti na kraju teksta). Različiti datumi početka rada ledene ploče u Beogradu, Novom Sadu i Subotici dosta utiču na složenost kalendara kao i dinamiku odigravanja utakmica, ali isto tako i sve međunarodne obaveze reprezentcija, memorijalni turniri, GGG, GGW, IIHF Break, kao i IHL Liga u kojoj još nisu poznati datumi odigravanja 3. kruga i play off-a.

Veliki broj utakmica i obaveza klubova sa jedne strane, a mala dostupnost ledenih površina sa druge strane, dovodi nas do činjenice da, kako bi sve utakmice planirane kalendarom takmičenja bile odigrane, samim tim i ispoštovane obaveze prema Ministarstvu omladine i sporta, neophodno je pridržavati se kalendara.

Iz Saveza hokeja na ledu Srbije poručuju da je jako bitno poštovati i voditi računa o datumima odigravanja utakmica planiranih kalendarom takmičenja, kao i da nemaju ništa protiv da klubovi uzmu učešće na ITHL Turnirima, samo u ovom trenutku, ukoliko se obrati pažnja na kalendar, prostora za to nema. Takođe, važno je napomenuti da svako odlaganje utakmice domaćeg prvenstva zbog obaveza koje nisu opravdane ili učešća na utakmici/turniru u organizaciji treće strane, bez odobrenja Saveza povlači za sobom određene sankcije. Te sankcije su u vidu opomene, novčane kazne, ali i disciplinske odluke kojom bi se klubu za ponovljeni prekršaj zabranilo učešće u daljem takmičenju. Takva disciplinska odluka u velikoj meri utiče na status kluba za naredne sezone. Auomatski se gube termini koje klubovi dobijaju za trening od grada, drugi inostrani savezi i IIHF dobijaju obaveštenje o disciplinskim odlukama, kad dođe do takve situacije što je prepreka daljem razvoju, igrači koji su u tom klubu, ostaju bez kvalitetne sezone.

Zajeničkim zalaganjem svih hokejaških radnika i ljubitelja hokeja i sa isključivo ispravnim sportskim ciljem i motivima, hokej kao sport može da napreduje.

Kompletan kalendar takmičenja možete pogledati ovde.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.