SEZONA 2022/23 i SELECT TEAM

Sezona 2022/23 stavila je pred rukovodstvo Saveza hokeja na ledu Srbije brojne izazove. Neki od njih su Selekt timovi i nastup u internacionalnoj ligi IHL koja je pod pokroviteljstvom Saveza Slovenije. Nakon niza sastanaka i razgovora kako sa predstavnicima Saveza Slovenije, rukovodstvom klubova SKHL Crvena Zvezda, HK Partizan, HK Vojvodina i HK NS Stars tako i sa roditeljima igrača koji bi nastupali u pomenutom takmičenju, postignut je dogovor sa čelnicima IHL Lige i dobijeno je pravo nastupa u sezoni 2022/23 za selekcije U15 i U19.

Mogucnost da po jedna selekt ekipa u kategoriji U15 i U19 uzme učeće u ligi zajedno sa klubovima iz Slovenije i Austrije predstavlja veliki pomak i otvara nova vrata kada su razvojni putevi u pitanju. Iz kancelarije Saveza porucuju da je cilj za naredne sezone da se steknu uslovi i omogući Srbiji da u kategorijama U15, U17 i U19 ima po dva predstavnika u svakoj selekciji, jedan tim iz Beograda i jedan sa teritorije Vojvodine.

Kada je u pitanju dalji razvoj i šta je to čemu treba da teže svi hokejši, Nemanja Janković, Sportski direktor Saveza hokeja na ledu Srbije izjavio je: „Veoma je važno da se u klubovima, među mladim igračima, stvori zdrava konkurencija. Okretanje ka kvalitetnijim takmičenjima sa većim brojem ekipa može biti samo veliki benefit za sve, igrače, trenere, ljude koji su uključeni u organizaciju jednog kluba. Takva konkurencija motivisaće nas sve da napravimo korak više, a to je put ka razvoju i daljim uspesima.

Informacija dobijena od Saveza Slovenije jeste da će kalendar takmičenja za kategorije U15 i U19, u kojima nastupaju Selekt timovi, kao i za seniore u kojima nastupaju SKHL Crvena Zvezda i HK Vojvodina biti objavljen polovinom avgusta. Do tada, želimo svim hokejašima i hokejašicama što bolju pripremu za veliku sezonu koja nas očekuje.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.