Novi uspeh naših devojčica: Hokejašice Srbije prve na međunarodnom turniru u Sisku

 

Naše devojčice su prvog dana takmičenja, u subotu nadigrale domaću Sisciju rezultatom 4:1, odnosno sarajevske Lavice 8:0, da bi u nedelju zabeležile polovičan učinak protiv istih ekipa, pošto su poražene od devojčica iz Siska (pojačanih na ovoj utakmici dvema igračicama iz Zagreba) rezultatom 5:3, dok su ponovo bile bolje od sarajevskog tima (5:2). Sa tri pobede i jednim porazom, zahvaljujući boljoj gol razlici u međusobnim duelima sa domaćom Siscijom (obe ekipe imale su odnos pobeda i poraza 3-1 i po jedan trijumf u međusobnim duelima), srpske hokejašice osvojile su neformalno prvo mesto, budući da nije bilo zvaničnog proglašenja pobednika, jer su sve devojke zaslužile podjednake nagrade za trud i učešće na ovom turniru.

Za ekipu koju predvodi trener Uroš Brestovac na ovom turniru zaigrale su: Sintija Vereš (golman), Dana Ilić, Sara Stantić, Smiljana Vinčić, Milica Velček, Emilija Žikić (kapiten), Elena Sekulić, Ana Milodanović, Lila Rac Sabo, Jana Radović i Tamara Radović.

Sisak 2017: Zajednička fotografija učesnica turniraFoto: Girls Serbia

Učešće na veoma lepo organizovanom turniru u Hrvatskoj samo je jedan u nizu uspešnih nastupa tima Girls Serbia na turnirima u regionu. Ekipa formirana od najboljih naših devojčica tek pre godinu dana prvi put je zaigrala zajedno, a krajem oktobra na turniru u Dunaujvaroši premijerno je nastupila na jednom potpuno ženskom turniru i u konkurenciji četiri mađarska tima (sa znatno više iskustva i dužom tradicijom ženskog hokeja od naših devojčica) osvojila bronzanu medalju.

Osim toga, kao deo puta u razvoju ženskog hokeja naše devojčice igrale su i na turnirima sa dečacima u Subotici, Sarajevu i mađarskom Kiškerešu, dok je naš hokej kao deo promocije ovog segmenta najbrže kolektivne igre na svetu u ovoj sezoni bio domaćin i dva globalna događaja – Svetskog vikenda u hokeju na ledu za devojčice, 8. i 9. oktobra prošle godine u Beogradu, odnosno manifestacije „Global Girls Game“, minulog vikenda u Novom Sadu.

Zaslužen trijumf: Novi uspeh za hokejašice SrbijeFoto: Girls Serbia

 

 

You might also like

Comments are closed.