HK Beograd u plej-ofu Prvenstva Srbije

 

Povodom reakcija nastalih završetkom ligaškog dela Prvenstva Srbije u sezoni 2016/17, odnosno prigovora HK NS Stars i SKHL Crvena zvezda o učešću HK Beograd u plej-ofu državnog šampionata, u sredu je Upravni odbor Saveza hokeja na ledu Srbije većinom glasova (šest od sedam) doneo odluku da ovaj klub može da igra plej-of, što je u skladu sa usmenim dogovorima koje su rukovodstvo Saveza i klubovi imali na početku tekuće sezone.

Hokejaški klub Beograd koji je prvi deo sezone predstavljao srpski hokej u regionalnoj MOL ligi u doigravanje će ući sa pozicije jedan, kako je prvobitno i bilo planirano, dok će preostala tri mesta u plej-ofu zauzeti tri najbolje plasirana kluba iz ligaškog dela sezone prema postignutim rezultatima, odnosno tabeli na njegovom kraju – Crvena zvezda poziciju dva, Vojvodina tri i Partizan četiri.

To znači da će u polufinalu plej-ofa koje se igra do dve pobede igrati:

  • HK Beograd (1) – HK Partizan (4)
  • SKHL Crvena zvezda (2) – HK Vojvodina (3)

 

Termini mečeva su:

  • 7. mart:  SKHL Crvena zvezda – HK Vojvodina
  • 8. mart:  HK Beograd – HK Partizan
  • 11. mart:  HK Vojvodina – SKHL Crvena zvezda
  • 12. mart:  HK Partizan – HK Beograd
  • 14. mart:  SKHL Crvena zvezda – HK Vojvodina (ukoliko bude potrebno)
  • 15. mart:  HK Beograd – HK Partizan (ukoliko bude potrebno)

 

Finale plej-ofa igraće se takođe do dve pobede u seriji, a termini su 18, 22. i 26. mart. Utakmica za treće mesto biće igrana 21. marta na ledu bolje plasirane ekipe iz ligaškog dela takmičenja.

Takođe, povodom informacija koje su se pojavile u javnosti da bi problemi i kašnjenje početka plej-ofa zbog pomenutog nesporazuma oko učešća HK Beograd u plej-ofu mogli da ugroze nastup Dominika Crnogorca za našu seniorsku reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Rumuniji (3-9. april), Savez hokeja na ledu Srbije obaveštava javnost da je Međunarodna hokejaška federacija (IIHF) našem savezu dala saglasnost da Dominik Crnogorac ima pravo da nastupa za reprezentaciju Srbije, počev od dana 27. februara 2017.

Time je okončana procedura koju je Savez hokeja na ledu Srbije otpočeo početkom februara 2017. godine kada je Dominiku Crnogorcu istekao period od 16 meseci koji je pravilima IIHF-a propisan kao minimalan u kojem igrač mora da nastupa za jedan od klubova iz zemlje za čiju reprezentaciju igrač želi da nastupa. Podsetimo, Dominik Crnogorac u domaćim okvirima zaigrao je sa početkom sezone 2015/16. za SKHL Crvenu zvezdu. Tokom proteklog leta ovaj bek dobio je srpski pasoš, dok je ove sezone nastupao za HK Beograd u MOL ligi i bio drugi strelac (11 golova) i treći poenter tima (26 poena). 

Kako je jedna od tačaka nesporazuma bilo i pitanje sastava HK Beograda, Savez hokeja na ledu Srbije obaveštava javnost da su svi igrači ovog kluba registrovani u skladu sa važećim propisima, odnosno da nema igrača čiji je nastup sporan.

 

 

You might also like

Comments are closed.