VAŽNO: Zbog tehničkih problema Svetsko prvenstvo iz Novog Sada preseljeno u beogradski „Pionir“

 

Usled tehničkih problema sa kvalitetom leda na klizalištu novosadske dvorane “Spens” koji nisu mogli da budu rešeni do početka takmičenja planiranog za ponedeljak, 13. mart u 13 časova, najvažniji hokejaški događaj u našoj zemlji u ovoj godini morao je da bude preseljen u Beograd, odnosno ledenu dvoranu “Pionir”, koja će od ponedeljka pa u narednih sedam dana ugostiti selekcije Australije, Belgije, Islanda, Holandije i Španije.

Naša najmlađa reprezentativna selekcija se za Svetsko prvenstvo pripremala upravo u našoj najvećoj dvorani, dok je tek poslednja dva dana provela u Novom Sadu gde je u petak u pripremnom meču sa selekcijom Islanda slavila pobedu rezultatom 4:1, tako da bi povratak u Beograd za izabranike Jovice Rusa mogao da ima pozitivan efekat pred borbu za najviši plasman kojem se naši hokejaši nadaju. Srbija je na prethodna četiri prvenstva u ovoj starosnoj kategoriji svaki put osvajala bronzu, između ostalog, i na svetskim šampionatima 2013. u Beogradu, odnosno 2015. u Novom Sadu.

Dres reprezentacije Srbije na ovom takmičenju nosiće 22 igrača:

  • golmani – Jug Mitić (Crvena zvezda) i Bojan Vasić (Maribor);
  • bekovi – Miloš Gajić, Đorđe Stojsavljević, Andreja Jovović, Ješić Mirko, David Miljković, Aleksa Gvozdenović , Marko Mladenović (svi Crvena zvezda), Ognjen Bugarski, Andrija Španjević (obojica Maribor);
  • napadači – Sergej Ćurčić, Viktor Kastel (obojica Maribor), Vasilije Anđelković, Strahinja Vdović, Matija Vuković, Marko Dragović, Džordž Tarakan (svi Crvena zvezda), Srđan Subotić, Mirko Đumić, Dušan Grković (sva trojica MAC Budimpešta), Aleksandar Filipović (Vašaš Budimpešta).

 

Uprkos nenadanoj promeni grada domaćina, u programu samog takmičenja neće se ništa menjati, pa će satnica i raspored utakmica ostati u skladu sa prvobitno planiranim. Ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za ponedeljak u 19.45 časova, dok prvu utakmicu naš nacionalni tim igra iste večeri u 20.30 protiv reprezentacije Holandije, prvog favorita takmičenja.

Cena dnevnih karata (za sva tri takmičarska meča u jednom danu) biće 300 dinara, a karte će moći da se kupe na blagajni ledene dvorane “Pionir” počev od ponedeljka, pola sata pored početak prve utakmice turnira u kojoj se sastaju Australija i Island (ponedeljak, 13 časova).

 

 

You might also like

Comments are closed.