Počelo Svetsko prvenstvo U18: Sjajni "Orlići" šokirali Holandiju, sledi Španija

 

Srpski hokejaši sjajno su otpočeli Svetsko prvenstvo u Beogradu. "Orlići" su odigrali fantastičan meč protiv prvog favorita turnira i potpuno zasluženo stigli do trijumfa. Naši momci zaigrali su veoma hrabro, od starta napali rivala koji kao da se nije nadao takvom otporu. Srbija je imala inicijativu (ukupan odnos šuteva na gol 30-22), ali je do prednosti stigla tek sredinom utakmice, kada je u četiri minuta dva puta realizovala "pauer plej" i stekla kapitalnu prednost golovima Viktora Kastela i Mirka Đumića, pa su rezultatom 2:0 otišli na poslednji odmor.

Holanđani su pritisnuti nenadanim rezultatom bili prinuđeni da u poslednji period uđu znatno agresivnije, ali je već u petom minutu poslednjeg perioda tim Jovice Rusa uspeo da još jednom matira Džejmija Mislera (27 odbrana) i nagovesti veliki trijumf. Nisu se "Lale", međutim, predale ni pri vođstvu našeg nacionalnog tima od 3:0. Ipak, gosti iz Holandije brzo su uzvratili i uprkos izvanrednoj partiji Juga Mitića (ukupno 20 zaustavljenih šuteva) uspeli da "otvore" našu mrežu, samo minut kasnije, golom Eefa Heritsena.

Slavlje "Orlića" posle vodećeg gola Srbije koji je postigao Viktor KastelFoto: Vera Dimov

Napetost i nervoza rasla je kako se utakmica bližila kraju, a pobeda o kojoj nije "smelo" da se govori pre početka turnira, delovala je sve realnija. Poslednji trzaj rival je imao pet minuta pre kraja, kada je hladan tuš pogodio kompletnu beogradsku publiku posle pogotka Boba Heretsena. Usledili su silni naleti rivala, tačnije, više pokušaji da ugroze gol Mitića, ali su "Orlići" hrabrom i požrtvovanom igrom uspeli da se odbrane za veliku radost i zasluženu pobedu koja mnogo obećava.

Ipak, da bi taj trijumf imao smisla na putu ka toliko željenom višem rangu (Divizija II, Grupa A), naš nacionalni tim mora već u utorak da načini još jedan podvig i slavi u novom derbiju, ovog puta protiv Španije koja nam je tradicionalno neugodan rival u juniorskim kategorijama. "Crvena furija" je u prvom kolu savladala Belgiju ubedljivim rezultatom 7:1, dok je u prvom meču na turniru Australija bila bolja od Islanda rezultatom 5:2.

Svetsko prvenstvo za igrače do 18 godina, Divizija II, Grupa B – Beograd (Srbija)

Rezultati prvog kola:Australija – Island 5:2 (2:1, 3:1, 0:0)Španija – Belgija 7:1 (0:0, 2:1, 5:0)SRBIJA – Holandija 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)

Parovi drugog kola:Belgija – Australija 1:5 (0:2, 1:3, 0:0)Holandija – Island 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)Španija – SRBIJA (20h)

 

 

You might also like

Comments are closed.