Prvenstvo Srbije, plej-of: Drugi meč finala u petak u Novom Sadu – Beograd za prvu titulu, Zvezda za produžetak serije

 

Drugi duel dva beogradska kluba, sasvim neobično, biće odigran u novosadskoj ledenoj dvorani „Spens“ u petak u 20.15 časova. Usled zauzetosti beogradskog „Pionira“ zbog održavanja „Trofeja Beograda 2017“ u umetničkom klizanju (23. i 24. mart), utakmica je organizovana u Novom Sadu na predlog Crvene zvezde, kako u slučaju potrebe za eventualnom „majstoricom“ ne bi bile ugrožene pripreme reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo koje bi trebalo da počnu najkasnije u ponedeljak, dok je put u rumunski Galac zakazan već za 1. april.

Dugo očekivani okršaj dva naša najbolja ovosezonska kluba nije doneo željenu neizvesnost. Beograd je u sredu u ledenoj dvorani „Pionir“ pokazao da je u ovom trenutku kvalitetniji rival i već u prvom periodu igre stigao do ogromne  prednosti od 4:0 koju „Crveno-beli“ nisu uspeli da nadoknade u nastavku. Ekipa Beograda uspela je u najvećoj meri da neutraiše dve najveće „udarne igle“ Zvezde u ovoj sezoni, prvog strelca Aleksandra Zubrickog i i prvog asistenta ligaškog dela takmičenja Mihaila Buhkina, koji su i u polufinalnoj seriji pokazali natprosečan kvalitet za uslove domaćeg hokeja. Ipak, bekovska linija srpskog MOL ligaša zaustavila je ovaj izuzetan tandem, dok na drugoj strani ni povreda Hjuga Turkota već u uvodnim momentima prvog duela zbog kojeg nije igrao do kraja susreta, nije mnogo promenio napadački pristup igri Beograda, a nije ni uticao na rezultat, sudeći po ubedljivom trijumfu.

Nema sumnje da će tim Nenada Milinkovića pokušati da u drugom susretu pruži jači otpor, a u donsou na ligaški deo takmičenja u tome će mu pomoći i Robrt Sabadoš, dojučerašnji hokejaš Beograda, koji će mu biti od velikog značaja da seriju uvede u treći duel i dovede u situaciju da se bori za prvu titulu od 2005. godine kada su „Crveno-beli“ peti put postali šampioni države. Na drugoj strani, trijumfom u Novom Sadu ekipa trenerskog tandema Nemanja Janković – Marko Kovačević bi se posle manje od godinu dana postojanja prvi put u klupskoj istoriji okitio naslovom državnog prvaka.

Utakmica se igra u petak od 20.15 časova u ledenoj dvorani „Spens“ u Novom Sadu.

 

 

You might also like

Comments are closed.