Hokejašice Srbije ponovo u akciji: Dobre partije na jakom turniru u Budimpešti, u nedelju za peto mesto

 

Odlični rezultati srpskih hokejašica se nastavljaju. Nezvanična reprezentacija Srbije koja nosi naziv "Girls Serbia" izuzetno jak turnir u Budimpešti počela je u subotu pre podne, odigravši nerešeno 3:3 (1:1, 1:0, 1:2) sa drugim timom ekipe "Endžels" iz Dunaujvaroši. U ovom susretu blistala je hokejašica Crvene zvezde Milica Velček, strelac sva tri gola za našu tim. Neizvesna igra viđena je i u drugom meču na turniru, protiv ekipe KMH Vajt u kojem sve do poslednjeg perioda nije bilo golova, a onda su do prve pobede na turniru (3:1) srpske devojčice odvele još jednom izuzetna Milica Velček sa dva gola, odnosno Žaklin Leklerk, pojačanje naše ekipe na bekovskoj poziciji na ovom turniru iz organizacije"Hockey Without Borders" koja pomaže u radu HK Spartak.

Treći meč naše selekcije predstavljao je i borbu za plasman u finale turnira, a u njemu su se naše devojke sastale sa ekipom "Gepards" iz Budimpešte u kojem je domaćin stigao do trijumfa u poslednjoj trećini i slavio pobedu 2:0 (0:0, 0:0, 2:0). Nažalost, u ovom meču je do izražaja došao već evidentan umor naših hokejašica koje su u cik zore krenule put prestonice Mađarske, iako su svojim trudom i zalaganjem imale bile blizu podviga i plasmana u borbu za trofej.

– Devojke su zaista dale sve od sebe, borile se do zadnje sekunde, davale svaki atom svoje snage, ali jednostavno su protivnice ovaj put bile starije, jače, kvalitetnije. Naše devojke su ustale jutros u pet sati, putovale do Budimpešte, odigrale dve tvrde utakmice, čak se i u trećoj držale do pred sam kraj susreta, ali više od dostojanstvenog poraza, u ovom momentu, jednostavno nisu mogle. Izuzetno sam ponosan na svaku od njih. Bile su odlične – rekao je na kraju prvog takmičarskog dana trener srpskih devojčica Uroš Brestovac.

Našoj ekipi u nedelju predstoji borba za plasman, odnosno 5. mesto, koja počinje u 10.30 časova, a protivnik će biti još jedan mađarski tim, Vadmačkak iz Sekešfehervara. Podsetimo, naše devojčice krajem prošlog meseca osvojile su turnir u Sisku, što je samo jedan u nizu rezultata ekipe koja postoji tek nešto više od godinu dana.

Za ekipu "Girls Serbia" na ovom turniru nastupaju: Sintija Vereš (golman), Dana Ilić, Sara Stantić, Smiljana Vinčić, Milica Velček, Emilija Žikić (kapiten), Elena Sekulić, Ana Milodanović, Lila Rac Sabo, Jana Radović i Žaklin Leklerk

Još jedan odličan timski nastupFoto: Girls Serbia

 

 

You might also like

Comments are closed.