Pobeda za kraj, impresije za budućnost: Peto mesto hokejašica Srbije na prestižnom turniru u Budimpešti

 

Neformalna reprezentacija Srbije u ženskom hokeju na ledu u prestonici Mađarske odigrala je još jedan izuzetan turnir u nizu, a samo malo više sreće i izostanak umora doneli bi našem timu borbu za medalju. Posle polovičnog učinka u subotnjem programu, u kojem je zabeležen najpre remi protiv durgog tima ekipe "Ejndžels" iz Dunaujvaroši (3:3), zatim, pobede nad ekipom KMH Vajt (3:1) i izostanak sreće i koncentracije u završnici meča protiv tima "Gepards" iz Budimpešte (0:2), hokejašice Srbije su u nedeljnoj borbi za plasman sigurno savladale Vadmačkak iz Sekešfehervara rezultatom 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) i na taj način obezbedila odlično peto mesto na turniru.

Devojčice Srbije do drugog trijumfa, kojim je stavljena tačka na još jedan odličan međunarodni nastup, sa nova dva gola na ovom turniru predvodila je sjajna Milica Velček, hokejašica Crvene zvezde, koja je postigla ukupno sedam pogodaka na četiri utakmice u mađarskoj prestonici, čime je zavredela zvanje zvanično najbolje hokejašice našeg tima na ovom turniru. Pored nje, golove za "Girls Serbia" postigle su Žaklin Leklerk, kanadska hokejašica iz organizacije "Hockey Without Borders" koja je na ovom turniru pomagala u našoj bekovskoj liniji, odnosno kapiten Emilija Žikić, hokejašica Partizana, koja je izabrana u "Ol star" tim turnira.

Time je okončan još jedan izuzetan nastup hokejašica Srbije na turnirima u regionu. Izuzetnim partijama, trudom i zalaganjem ovaj mlad tim koji postoji tek nešto više od godinu dana ponovo je zadivio hokejašku javnost u okruženju. Posle debija u međunarodnim okvirima na turniru u Sarajevu prošlog februara, te prvog nastupa na turnirima u isključivo ženskom hokeju, u oktobru, kada je na Ejndžels kupu u Dunaujvaroši odmah osvojena bronzana medalja, te osvajanja turnira u Sisku krajem prošlog meseca, učinak na "Meri Janka" u Budimpešti još jedan je signal da srpski ženski hokej ide u pravom smeru. U konkurenciji sedam ekipa iz Mađarske i Slovačke tim koji predvodi trener Uroš Brestovac pokazao je da se u budućnosti mogu očekivati još bolji nastupi i rezultati ovog izuzetno mladog tima koji ima perspektivu da jednog dana zvanično postane prva reprezentacija Srbije u ženskom hokeju.

Ekipu "Girls Serbia" na ovom turniru predstavljale su: Sintija Vereš (golman), Dana Ilić, Sara Stantić, Smiljana Vinčić, Milica Velček, Emilija Žikić (kapiten), Elena Sekulić, Ana Milodanović, Lila Rac Sabo, Jana Radović i Žaklin Leklerk

Emilija Žikić u "Ol star" timu turniraFoto: Girls SerbiaJoš jedna lepa slika za uspomenu i nadu za budućnost: Zajednička fotografija svih učesnica turnira u BudimpeštiFoto: Girls Serbia

 

 

You might also like

Comments are closed.