Počinje SP u Rumuniji, „Orlovi” na startu protiv Australije

 

Najbolji srpski hokejaši u zemlji našeg suseda pokušaće da se domognu medalje, a možda čak i Divizije I svetskog hokeja, a prvi protivnik na tom putu biće im povratnik u Grupu A iz nižeg ranga, selekcija Australije. To ipak ne mora ništa da znači, jer su na nedavno završenom omladinskom Svetskom prvenstvu u Beogradu „Kenguri” upravo kao najslabije rangirana selekcija izborili plasman u viši rang.

Australija proteklih godina nije bila nimalo lak rival našem nacionalnom timu. Od kako Srbija nastupa pod tim imenom odigrali smo samo četiri međusobna susreta, a učinak je polovičan. Prvi put dve selekcije su se sastale 2011. godine u poslednjem meču na SP u Melburnu, a porazom od domaćina (4:2) „Orlovi” su tada propustili priliku da se posle godinu dana vrate u Diviziju I. Dve godine kasnije u Zagrebu naš nacionalni tim bio je bolji rezultatom 5:3, dok nam je u najlepšem sećanju duel igran u Beogradu godinu dana kasnije, kada su u tvrdoj utakmici kakva se retko viđa srpski „oklopnici” do pobede stigli golom Nemanje Vučuerevića dva i po minuta pre kraja susreta, za pobedu od 1:0.

Takve sreće nismo bili 2015. godine u Rejkjaviku kada smo u novom „trileru“ sa Australijancima poraženi u penal seriji rezultatom 4:3. Golove u regularnom delu igre tada su postigli Dimitrije Filipović,  Miloš Babić i Marko Sretović koji je jedini bio precizan u izvođenju kaznenih udaraca. I pored tog poraza Srbija se na kraju domogla bronzane medalje, poslednje koju smo osvojili u seniorskoj konkurenciji, pa će u nastojanju da makar ponove taj uspeh „Orlovi“ učiniti sve da zabeleže trijumf na startu takmičenja i time na najbolji moguć način najave najvažniji duel na šampionatu koji u utorak od 19 časova igraju protiv domaćina i prvog favorita turnira Rumunije.

U ostalim mečevima prvog kola sastaju se: Španija – Island (15.30 časova) i Belgija – Rumunija (20).

Na sajtu Međunarodne hokejaške federacije posvećene Svetskom prvenstvu u Galacu biće dostupan LAJVSTRIM svih mečeva na turniru, na adresi:http://www.iihf.com/competition/600/live-stream/.

 

Raspored mečeva reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Galacu:

Ponedeljak, 3. april 2017.

12:00

Australija – SRBIJA

Utorak, 4. april 2017.

19:00

Rumunija – SRBIJA

Četvrtak, 6. april 2017.

12:00

Belgija – SRBIJA

Petak, 7. april 2017.

12:00

SRBIJA – Španija

Nedelja, 9. april 2017.

15:30

SRBIJA – Island

 

 

You might also like

Comments are closed.