Duh kanadskog hokeja na pripremama „orlova“

 

Treninge nacionalnog tima vodi selektor Nikola Bera koji trenutno radi sa igračima koji nastupaju u domaćem šampionatu, dok će se do kraja marta pripremama priključiti i igrači koji nastupaju u inostranstvu.

Specifičnost ovoj akciji reprezentacije u odnosu na neke od prethodnih dao je Dženja Feldman, kanadski trener ruskog porekla koji je prethodnih desetak dana boravio u Beogradu u okviru kampa HTI (Hockey Training Institute) iz Toronta, gde je mladim hokejašima iz regiona prezentovao specifičnosti bavljenja hokejom u Kanadi. U okviru ove akcije Feldman je na poziv rukovodstva našeg nacionalnog tima održao i nekoliko treninga sa nacionalnim timom, koji će biti od velike koristi reprezentativcima Srbije u borbi za što bolji plasman na Svetskom prvenstvu.

“Bila mi je velika privilegija i čast kada sam dobio poziv da pomognem srpskoj reprezentaciji. Veoma sam impresioniran trudom svih igrača reprezentacije. Mogu da vidim igrače kao što su Marko Kovačevic, Marko Sretović i Nemanja Janković kako predvode ekipu svojim radom i iskustvom na Svetskom prvenstvu u Beogradu“, rekao je Kanađanin ruskog porekla.

Govoreći o specifičnostima srpskog hokeja Feldman je akcentovao rad kao ključni faktor stvaranja i negovanja hokejaške baze.

“Moj prvi utisak o srpskom hokeju je da igrači i ljudi u Srbiji imaju veliku strast za hokejom. Sa pravim smerom i uz profesionalnu pomoć u organizaciji i izgradnji samih igrača, ovaj sport bi mogao biti veoma uspešan.“

Feldman je predsednik Hokejaškog trenažnog instituta u kojem radi zajedno sa Nemanjom Jankovićem, srpskim reprezentativcem i šefom HTI-a za Evropu. Više o HTI kampu koji je od 14. do 16. marta održan u Beogradu, možete pročitati ovde.

 

You might also like

Comments are closed.