Finski i srpski veterani najavili "McLennan Cup 2017"

 

Utakmica, iako prijateljskog karaktera, na momente je imala izuzetan takmičarski ton, a gosti iz Finske u završnici su uspeli da nadoknade tri gola zaostatka s početka poslednje trećine, pa je meč okončan sa miroljubivih 5:5.

Ovaj susret organizovan je na inicijativu ambasadora Republike Finske u Beogradu, Nj.E. g-dina Pertija Ikonena, kao deo proslave stogodišnjice nezavisnosti ove severnoevropske države. G-din Ikonen, redovni član Hokejaškog kluba "Drvene nogice" ovog puta je zaigrao za tim iz svoje domovine i zajedno sa ostalim učesnicima ovog nesvakidašnjeg događaja najavio 13. međunarodni turnir u amaterskom hokeju na ledu "Drvene nogice – McLennan Cup 2017" (najavu turnira možete da pročitate na OVOM linku).

Prvi buli na utakmici izveo je ambasador Kanade, Nj.E. g-din Filip Erber PiningtonFoto: Milan Vojvodić

Najmasovniji turnir u veteranskom i amaterskom hokeju na ovim prostorima počinje u petak u 14 časova u našoj najvećoj ledenoj dvorani i trajaće sve do nedelje, a na njemu će se, pored dve ekipe koje su u četvrtak ukrstile palice, naći još 14 ekipa iz ukupno osam država: Češke, Slovačke, SAD, Finske, Bugarske, Rumunije, Slovenije i Srbije

Osim sportskog karaktera, duel "Drvenih nogica" i "Slepih miševa" iz Helsinkija okupio je i veoma značajne ličnosti iz diplomatskog kora, pa su meču, između ostalih, prisustvovali ambasador Kanade, Nj.E. g-din Filip Erber Pinington koji je podbacio pak na početku susreta, zatim ambasadorka Izraela Nj.E. g-đa Alona Fišer Kam, kao i direktor Evropske banke za obnovu i razvoj u Srbiji, g-din Danijel Berg.

Na kratko "promenio" klupske boje: Amasador Finske, Nj.E. g-din Perti Ikonen u akciji pred golom Bogdana DabovićaFoto: Milan Vojvodić

Više fotografija pogledajte u galeriji na našoj stranici na Fejsbuku.

Raspored mečeva turnira "Drvene nogice – McLennan Cup 2017":PETAK * SUBOTA * NEDELJA

 

You might also like

Comments are closed.