Završen 13. Meklenan kup, slavlja američkog Delta hokeja i češkog Skalnika

 

Posle dvodnevnog nadmetanja po grupama, u petak i subotu, i čak 24 meča u kojima je viđena izuzetna borba i rezultatski neizvestan hokej, turnir je u nedelju završen utakmicama za plasman od trećeg do osmog mesta, odnosno finalnim mečevima u obe starosne kategorije. U sjajnoj utakmici za prvo mesto u konkurenciji preko 40 godina starosti amaterski tim američkih avijatičara Delta hokej bio je bolji od slovenačkih Slavija Veterana zahvaljujući samo jednom golu postignutom tek u završnim minutima (1:0). Izuzetno dinamično bilo je i u konkurenciji mlađih veterana, odnosno u kategoriji do 40 godina, češki tim Skalnik iz Veverske Bitiške kraj Brna bio je dominantan u duelu sa bugarskom NSA Sofijom, imao incijativu tokom celog susreta, ali je do trijumfa i potvrde epiteta najboljeg na turniru stigao na samo 45 sekundi pre kraja meča kada je postignut jedini pogodak.

Najbolji plasman među srpskim timovima obezbedili su CZ Kraljevi u kategoriji preko 40 godina, koji su u meču za treće mesto poraženi posle 36 minuta napete igre u kojoj nije bilo golova, da bi u penal seriji slovački Lejk Bojs odneli trijumf. Isti plasman obezbedio je i tim domaćih Drvenih nogica u mlađoj kategoriji u kojoj je u duelu za treću poziciju na turniru bolji od njih bio Trim tim iz Slovenije rezultatom 3:1.

Dve najbolje ekipe u konkurenciji preko 40 godina: Delta hokej (drveni dresovi) i Slavija VeteraniFoto: SHLS

Time je okončan jedan od najmasovnijih turnira hokejaških veterana i amatera "Drvene nogice – McLennan Cup 2017" do sadai jedan od najvećih u ovom delu Evrope, sada sa već trinaestogodišnjom tradicijom, a izuzetnom organizacijom potvrdio je zašto za njega važi izuzetno interesovanje, pošto organizator turnira Hokejaški klub Drvene nogice, zbog vremenske ograničenosti u pogledu termina na ledu, nije bio u mogućnosti da ugosti sve ekipe koje su se prijavile za turnir. 

Ovogodišnji turnir okupio je 16 ekipa iz osam zemalja – SlovačkeSlovenijeFinskeSjedinjenih Američkih DržavaRumunijeBugarskeČeške i Srbije. Među timovima bilo je čak 12 ekipa iz inostranstva i četiri domaća tima.

Turnir "Drvene Nogice – McLennan Cup" se već trinaestu godinu uspešno organizuje sa ciljem negovanja ljubavi prema najbržoj kolektivnoj igri na svetu. Ovo interesantno takmičenje dobilo je naziv po Donaldu Meklenanu, nekadašnjem ambasadoru Kanade u našoj zemlji i članu HK "Drvene Nogice" Beograd, kao jednoj od najzaslužnijih osoba za njegov nastanak i uopšte razvoj veteranskog i amaterskog hokeja u Srbiji.

KONAČAN PLASMAN:

  • do 40 godina – 1. Skalnik (Češka), 2. NSA Sofija (Bugarska), 3. Trim tim (Slovenija), 4. Drvene nogice (Srbija), 5. Bukurešt Predators (Rumunija), 6. Bed Bojs (Slovačka), 7. Torpedo Bukurešt (Rumunija), 8. Vojvodina (Srbija);
  • preko 40 godina – 1. Delta hokej (SAD), 2. Slavija Veterani (Slovenija), 3. Lejk Bojs (Slovačka), 4. CZ Kraljevi (Srbija), 5. Slou Moušn (Rumunija), 6. Drvene nogice (Srbija), 7. Midnajt Bets (Finska), 8. Sofija Lajons (Bugarska).

 

Dve najbolje ekipe u konkurenciji do 40 godina,: Hokejaši Skalnika (plavi dresovi) i NSA SofijeFoto: SHLS

Više fotografija sa finalnih mečeva pogledajte u galeriji na našoj stranici na Fejsbuku.

Rezultate svih mečeva turnira "Drvene nogice – McLennan Cup 2017" možete da pogledate na OVOM linku.

 

You might also like

Comments are closed.