PS U12 u inlajnu: Odigran finalni turnir prvenstva, Spartak prvi šampion Srbije

 

Prvi državni šampionat u inlajn hokeju (hokej na rolerima) u kategoriji do 12 godina okončan je u nedelju u hali "Crna rupa" na beogradskoj Zvezdari, trećim i poslednjim turnirom sezone 2017. Posle tačno 30 odigranih utakmica titulu najbolje ekipe u zemlji zasluženo je odnela ekipa Spartaka koja je na putu do titule izgubila samo tri od moguća 24 boda. Subotičani su sve do završnog turnira vodili borbu za trofej sa hokejašima Partizana, sa kojima su najpre na prvom turniru sezone igrali nerešeno 2:2, a zatim ih i savladali na narednom rezultatom 1:0. Međutim, "crno-beli" su borbu za titulu izgubili faktički već na prvom turniru kada su poraženi od NS Starsa rezultatom 3:2, posle čega je Spartak imao otvoren put ka konačnoj pobedi, zabeleživši čak deset pobeda u prvih 11 kola šampionata.

Subotičani su na taj način došli u situaciju da uoči poslednjeg turnira imaju četiri boda više od Partizana, pa su sebi mogli da priušte i ubedljiv poraz od "Crno-belih" u pretposlednjoj utakmici ovogodišnjeg šampionata od 0:4. Inače, upravo je pomenuta ekipa NS Starsa na kraju ponela bronzanu medalju u Novi Sad, završivši takmičenje sa skorom od sedam trijumfa i pet poraza (tri od Spartaka i dva od Partizana). Četvrti su bili Beli orlovi koji su zabeležili dva trijumfa i to oba nad petoplasiranom novosadskom Vojvodinom, koja je na zatvaranju sezone uspela da upiše prve bodove, trijumfom upravo nad "Orlovima".

""Zasluženo do titule: Inlajn hokejaši i hokejašice SpartakaFoto: SHLS

Po završetku finalnog turnira uručene su i medalje i trofeji svim učesnicima, kao i nagrade najboljim pojedincima prvog Prvenstva Srbije u inaljn hokeju u kategoriji do 12 godina i najboljim igračima po ekipama. Za najboljeg golmana proglašen je Željko Bodiš iz Partizana, najbolji bek je Atanasije Gligorijević iz ekipe Belih orlova, prvi golgeter šampionata je Miloš Agić iz NS Starsa, dok je najbolji igrač Prvenstva Srbije igrač šampiona Spartaka David Kuntić. Slaven Pećerić najbolji je igrač Subotičana, Filip Vukelić ekipe Vojvodine, a Marko Opalić domaćih Belih orlova. To zvanje u ekipi Partizana pripalo je Mihajlu Matiću, dok je u NS Starsu ovo laskavo priznanje pripalo Aleksi Šimali. Takođe, priznanje je dobio i najmlađi učesnik takmičenja, član Vojvodine David Grijak, koji ima samo osam godina.

""Najbolji pojedinci prvog Prvenstva Srbije (sleva): Filip Vukelić, Marko Opalić, Aleksa Šimala, Mihajlo Matić, Slaven Pećerić, David Grijak, Atanasije Gligorijević, Miloš Agić, Željko Bodiš i David KuntićFoto: SHLS

Na kraju, kako je to u završnoj reči naglasio trener šampiona Spartaka Uroš Brestovac, ostaje nada da će ovaj prvi šampionat za igrače i igračice do 12 godina biti samo zamajac za početak nadmetanja i u drugim juniorskim kategorijama u narednim sezonama.

KONAČNA TABELA:

  Team GP W D L PTS
1. HK Spartak 12 10 1 1 21
2. HK Partizan 12 9 1 2 19
3. HK NS Stars 12 7 0 5 14
4. RKU Beli orlovi 12 2 0 10 4
7. HK Vojvodina 12 1 0 11 2
You might also like

Comments are closed.