Otvoreno prvenstvo Srbije 2017: Spartak ubedljiv i u kategoriji do 14 godina

 

Turnir održan u Beogradu okupio je pet ekipa, od čega četiri domaće – Spartak, Beli orlovi, Vojvodina i kombinovana ekipa Partizana i NS Starsa, dok su takmičenju međunarodni karakter dali devojčice i dečaci sarajevskih Vukova. Poput Prvenstva Srbije u kategoriji do 12 godina završenog dve nedelje ranije, ponovo najbolji u mlađim kategorijama pokazali su se hokejašice i hokejaši Spartaka iz Subotice, zabeleživši četiri sigurne pobede i na taj način potvrdivši odličan rad u mlađim kategorijama kada je hokej na rolerima u pitanju. Subotičani su sve mečeve dobili sa najmanje tri gola razlike i tako zasluženo poneli trofej najbolje ekipe na turniru.

Durgo mesto zauzeo je kombinovan sastav beogradskog Partizana i novosadskih NS Starsa koji je upisao tri trijumfa na turniru, uz samo jedan poraz (3:0) od Subotičana. Beogradsko-novosadska selekcija odigrala je dve neizvesne utakmice, protiv sarajevskih Vukova (3:2), dok su pobedom nad Belim orlovima (3:1), praktično u direktnom duelu izborili drugo mesto na turniru, dok su "Orlovi" takmičenje okončali na trećoj poziciji.

""Zaslužen trijumf: Inlajn hokejaši i hokejašice Spartaka uzrasta do 14 godinaFoto: HK Spartak

Četvrto mesto zauzeli su Vukovi, koji sada već tradicionalno zajedno učestvuju na gotovo svim turnirima u okruženju na kojima nastupaju i mlađe selekcije naših klubova. Sarajevljani su pokazali odlične partije, ali su u duelima sa Partizanom/NS Starsom zabeležili već pomenut tesan poraz, dok su od Belih orlova poraženi rezultatom 3:0, pa su za sobom ostavili jedino ekipu novosadske Vojvodine koja jedina nije zabeležila trijumf na ovom takmičenju.

Po završetku turnira dodeljeni su i trofeji najboljim pojedincima. Za najboljeg golmana proglašen je Aleksa Čekić iz ekipe Partizan/NS Stars, a dok je najbolji bek Vasilije Vučinić, inače hokejaš Spartaka koji je na ovom turniru pomogao odbrani Belih orlova. Prvi golgeter "Otvorenog prvenstva Srbije 2017" je Aleksandar Antonijević iz Spartaka, dok je najbolji igrač turnira Tarik Mrkva iz sarajevskih Vukova. Nagrađeni su i najbolji pojedinci po ekipama, a to su ovog puta bili: Petar Pećerić (Spartak), Milica Velček (Vojvodina), Lazar Borisavljević (Beli orlovi), Đorđe Stevanović (Partizan/NS Stars) i Adi Drnda (Vukovi Sarajevo). Takođe, priznanje je dobila i najmlađa učesnica turnira, članica Vojvodine Jana Vukelić.

 

OTVORENO PRVENSTVO SRBIJE 2017 u kategoriji U14:Rezultati

Partizan/NS Stars – Vojvodina 7:0Spartak – Vukovi Sarajevo 6:0Beli orlovi – Partizan/NS Stars 1:3Vojvodina – Spartak 1:9Vukovi Sarajevo – Beli orlovi 0:3Partizan/NS Stars – Spartak 0:3Vojvodina – Vukovi 2:8Beli orlovi – Spartak 2:5Partizan/NS Stars – Vukovi Sarajevo 3:2Beli orlovi – Vojvodina 9:1

KONAČNA TABELA:

  Team GP W D L PTS
1. Spartak 4 4 0 0 8
2. Partizan/NS Stars 4 3 0 1 6
3. Beli orlovi 4 2 0 2 4
4. Vukovi Sarajevo 4 1 0 3 2
5. Vojvodina 4 0 0 4 0
You might also like

Comments are closed.