Ubedljiv trijumf Ferencvaroši u „Pioniru“

 

U prvom pripremnom meču za Svetsko prvenstvo koje se od 9-15. aprila održava u Beogradu naš nacionalni tim pretrpeo je težak rezultatski poraz od iskusnog mađarskog MOL ligaša. Budući da su pripreme naše nacionalne selekcije počele tek minulog vikenda, ovakav učinak je bio prilično očekivan protiv ekipe koja je ove sezone odigrala blizu 50 takmičarskih mečeva.

Srpski „oklopnici“ solidno su se držali do sredine drugog perioda kada su imali veoma aktivnih 0:1, ali je tada ekipa iz Budimpešte u vremenskom intervalu od dva minuta postigla čak tri pogotka i praktično rešila pitanje pobednika.

Naš tim je do daha došao tek jedanaest minuta pre kraja kada je Miloš Babić asistirao Filipu Trimčeviću za prvi pogodak našeg tima, ali pre toga je već stajalo 0:5 na semaforu. Drugi pogodak naše selekcije viđen je u samoj završnici, dva i po minuta pre kraja, kada je kapiten Marko Kovačević poentirao uz asistenciju 17-godišnjeg Lazara Leštarića za 2:6. Ipak, gosti su u završnici ponovo dodali gas i u poslednja dva minuta postigli još dva pogotka za ubedljivih 2:8 na kraju.

Priliku da popravi utisak iz ovog susreta naš nacionalni tim imaće već u subotu od 16.15 časova kada će u hali „Pionir“ ponovo ugostiti istog protivnika.

Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu za seniore Divizije II, Grupa A održaće se od 9. do 15. aprila 2014. godine u Beogradu, na klizalištu ledene dvorane „Pionir“. Na svetskom šampionatu će pored domaće selekcije Srbije učestvovati i reprezentacije Australije, Belgije, Estonije, Izraela i Islanda.

 

You might also like

Comments are closed.