Peroun: Spremni dočekujemo Svetsko prvenstvo

 

 

 

Juniorska hokejaška reprezentacija Srbije spremna je za Svetsko prvenstvo i startni meč protiv Hrvatske (sreda, 20 sati). Po rečima selektora naših najboljih hokejaša do 20 godina duel na otvaranju šampionata će biti najznačajniji za konačni rasplet.

Srbija je domaćin Prvenstva sveta divizije 2 grupe B, u sredu će otvoriti turnir protiv Hrvata, a potom slede mečevi protiv Španije, Belgije, Meksika i Turske.

"Imamo na raspolaganju 25 talentovanih igrača, koji su u trenažnom pocesu već tri nedelje. Pojedini igraju za slovenačke, hrvatske, mađarske klubove, dok jedan igrač nastupa u Švajcarskoj. Utakmica protiv Hrvatske kao startna biće veoma značajna za nastavak turnira i nadam se pobedi", rekao je Peroun.

On je dodao da ne razmišlja mnogo o protivnicima, ali da zna da se srpski i hrvatski igrači međusobno druže, što je dodatni razlog da meč bude zanimljiv.

"Sad nam je najvažnija Hrvatska, a onoga trenutka kada se završi meč, okrećemo se narednom rivalu Španiji, pa zatim Belgiji. Naši igrači vole da igraju kod kuće, jer je uzavrela atmosfera "Pionira" nadaleko prepoznatljiva", poručio je nekadašnji A reprezentativac Srbije.

Kapiten srpske selekcije Luka Vukićević istakao je da je Hrvatska favorit, ali samo na papiru.

"Spremamo se već mesec dana, ulazimo u utakmicu fizički i psihički spremni i priželjkujemo pobedu pred punim "Pionirom". Španija je drugi konkurtent za osvajanje medelje, ali se i na tom meču nadam trijumfu. Ostali protivnici su nešto slabiji, ali nikoga ne bi trebalo potceniti. Mislim da možemo da postignemo veći uspeh", istakao je hokejaš Crvene zvezde, koji odlicno poznaje hrvatski tim iz slovenačke lige.

Podsetimo, Srbija prvi meč na šampionatu igra u sredu od 20, a sve naredne utakmice naši momci igraće od 20.30. Ulaz u ledenu dvoranu je slobodan.

 

 

 

You might also like

Comments are closed.