POVRATAK FREDA PEROUNA

Beograd, Srbija, januar 8, 2018 – Reprezentacija Srbije za igrače do dvadeset godina je u završnoj fazi priprema za Svestsko prvenstvo divizije 2 grupe B koje se održava u ledenoj dvorani “Pionir” od 10. – 16. januara 2018. godine.

Naši oklopnici su pred velikim izazovom, jer već u sredu na otvaranju od 20h 30min igraju meč sa favoritima – Hrvatskom. Dan kasnije, 11. januara već dobro poznata Španija, a nakon toga sledi dan pauze. Prvenstvo se nastavlja 13. Januara protiv Belgije, a 15. i 16. januara odmeriće snage sa Meksikom i Turskom.

Za sve ljubitelje hokeja na ledu sigurno najzanimljivija vest je odabir Freda Perouna, Kanađanina sa srpskim pasošem za šefa stručnog štaba reprezentacije. Fred je kao igrač 2009. godine imao jednu od najvažnijih uloga u istorijskom uspehu i plasmanu seniorske reprezentacije Srbije u diviziju 1. Ovoga puta, osam godina kasnije, sad već iskusni stručnjak će predvoditi juniorsku reprezentaciju Srbije na IIHF svetskom prvenstvu za igrače do dvadeset godina. 

Na pripremnom kampu koji je trajao dve nedelje je učestvovalo više od pedeset kandidata iz svih domaćih klubova, kao i igrači koji nastupaju u inostranstvu. Stručni štab pored Perouna čine još tri kanadska trenera kao i domaći Nikola Glavonjić. Tokom priprema reprezentacija je imala priliku da odmeri snage sa ekipom iz Madjarske, Miškolcem i u oba slučaja slavi. Prvi meč naši momci su pobedili 4:1, dok su u drugom primili gol više – 4:2.

Peroun i njegovi pomoćnici su odlučili da će Srbiju na predstojećem IIHF svetskom prvenstvu divizije 2, grupe B predstavljati sledeći igrači: 

  • Golmani: Jug Mitić, Bojan Vasić i Dušan Ilijin 
  • Bekovi i napadači: Mirko Marković, Lazar Pejčić, Luka Vukićević (C), Srđan Marković, Dušan Janković, Vasilije Anđelković, Marko Dragović, Pavle Vojinović, Vuk Zotović, Veljko Vrućinić, Mirko Đumić, George Taharan, Andrija Španjević, Aleksandar Filipović, Srđan Subotić, Dušan Grković, Đorđe Stojsavljević, Mirko Ješić, Viktor Kaštel, Sergej Ćurčić i Nemanja Pejović.

Ulaz u ledenu dvoranu “Pionir” za predstojeće Svetsko prvenstvo je besplatan i čelnici saveza žele dobrodošlicu svim ljubiteljima najbržeg kolektivnog sporta na planeti. Uz napomenu da se samo prvi meč protiv Hrvatske igra od 20.30, dok su sve ostale utakmice na programu sa početkom od 20h

You might also like

Comments are closed.