PS: Počinje završnica ligaškog dela – četiri meča u naredna tri dana, svih šest ekipa na ledu

 

Pet dana nakon završetka drugog kruga kvalifikacija za Zimske olimpijske igre održanog u Kortini, na kojem je učestvovala i naša reprezentacija, predstojećeg vikenda biće nastavljeno Prvenstvo Srbije, čiji ligaški deo ulazi u samu završnicu. Zbog brojnih reprezentativnih obaveza u kojima su učestvovale seniorska (dva kruga kvalifikacija za ZOI) i juniorska (SP u Novom Sadu) selekcija Srbije, državni šampionat u narednim danima će ući u ubrzanu završnicu ligaškog dela, pa bi do 5. marta trebalo da bude odigrano deset preostalih mečeva. Ljubitelji hokeja predstojećeg vikenda moći će da vide svih šest takmičarskih timova: Tisu Volan, Crvenu zvezdu, Partizan, NS Stars, Vitez i Vojvodinu.

Uvod u bogat hokejaški vikend, u petak će napraviti Vitez i Crvena zvezda. Imajući u vidu igre dve ekipe ove sezone, crveno-beli važe za apsolutne favorite u ovom meču. Zvezda je u seriji od tri trijumfa i trenutno zauzima drugo mesto na tabeli sa šest bodova i dva meča manje od lidera Tise Volan. Vitez je slavio samo jednom u pet mečeva ove sezone, a ni ubedljiv poraz od 1:10 u prvom međusobnom meču dve ekipe krajem prošle godine ne daje mu mnogo prostora za nadu. Meč se igra od 17.30 časova u ledenoj dvorani "Pionir".

Dan kasnije u Novom Sadu se sastaju NS Stars i Partizan. Novosadski klub je pružio sasvim dostojan otpor aktuelnom šampionu u prvom međusobnom meču igranom 20. decembra u "Pioniru". NS Stars je tada imao i vođstvo, ali su crno-beli preokrenuli rezultat i slavili ubedljiv trijumf rezultatom 5:1. Moral kluba iz "Srpske Atine" sigurno je opao posle ubedljivog poraza od Crvene zvezde (0:10) u poslednjem meču šampionata pred pauzu zbog predolimpijskog turnira u Kortini, dok će prvak Srbije biti veliki favorit u ovom meču i zbog činjenice da je u završnici prelaznog roka pojačan petoricom ruskih internacionalaca, kao i zbog nastojanja da zauzme što bolju poziciju pred plej-of u borbi sa "večitim rivalom" Crvenom zvezdom i mađarskom Tisom Volan, ali i kako bi se što bolje uigrao i pripremio za jedan od verovatno najiščekivanijih mečeva domaćeg šampionata u poslednjih nekoliko godina – "večiti derbi" sa Crvenom zvezdom koji je na programu u utorak, 23. februara. Meč NS Stars – Partizan igra se u subotu od 13.30 časova u ledenoj dvorani "SPENS".

Vikend će zaključiti dva nedeljna duela, takođe u Novom Sadu, odnosno Segedinu. U "Spensu" će se sastati Vojvodina i Vitez, u duelu dve ekipe koje će pokušati da izbegnu nezahvalnu poslednju poziciju na kraju šampionata. Vitez je u prvom meču dva tima igranom 27. decembra slavio trijumf rezultatom 3:0, u meču koji je dogovorom dva tima takođe odigran u Novom Sadu. Utakmica Vojvodina – Vitez igra se od 13.15 časova u hali "SPENS".

Mali spektakl biće viđen u Segedinu, gde će se u verovatno najinteresantnijem duelu ovog vikenda, ali i jednom od derbija celog šampionata sastati Tisa Volan i Crvena zvezda. Crveno-beli trebalo je da budu domaćini u ovom susretu, ali je dogovorom dva kluba odlučeno da se ovaj meč odigra na segedinskom Gradskom klizalištu, umesto u "Pioniru". Tisa Volan slavila je u prvom duelu dve ekipe igranom na Sv. Nikolu rezultatom 2:1 i nanela Beograđanima jedini poraz u dosadašnjem toku sezone. Ipak, Zvezda je blagi favorit u ovom meču, budući da je u međuvremenu pojačana slovačkim internacionalcima Lukašom Klimom, Matejom Šugarom i golmanom Petrom Hričinom (već branio za crveno-bele prošle sezone), ali i hrvatskim reprezentativcem Igorom Jačmenjakom.

Osim toga, crveno-bele može da raduje i odlična forma koju su na Svetskom prvenstvu u Novom Sadu pokazali njeni juniorski reprezentativci Vukićević, Nikolić, Pajević, Anić, Bjelogrlić i Petar Novaković, dok su  poslednja trojica, uz Uglješu Novakovića, Cvika, Kerezovića, kao i iskusne Sabadoša i Popravku, branili boje seniorskog nacionalnog tima u Kortini dAmpeco prethodnog vikenda. Osim toga, formalnom "gostu", ekipi Tise Volan u odnosu na decembarski duel nedostajaće i Adam Fekti, još uvek prvi strelac šampionata (13 golova), koji se posle dobrih partija u Prvenstvu Srbije vratio u MOL ligu. Utakmica se igra od 17 časova u Segedinu.

PRVENSTVO SRBIJE

PetakVitez – Crvena zvezda (17.30, "Pionir", Beograd)

SubotaNS Stars – Partizan (13.30, "SPENS", Novi Sad)

NedeljaVojvodina – Vitez (13.15, "SPENS", Novi Sad)Crvena zvezda – Tisa Volan (17, Gradsko klizalište, Segedin)

TABELA:

  TIM G W WE LE L GF:GA PTS
1. Tisa Volan 8 7 0 0 1 62:26 21
2. Crvena zvezda 6 5 0 0 1 61:9 15
3. NS Stars 8 4 0 0 4 48:34 12
4. Partizan 4 3 0 0 1 30:11 9
5. Vitez 5 1 0 0 5 14:52 3
6. Vojvodina 8 0 0 0 8 7:91 0
You might also like

Comments are closed.