Sreća nam ponovo okrenula leđa

Španija – Srbija 3:2 (1:1, 0:1, 1:0 – 0:0; 1:0)

Strelci za Španiju: Kapilas i O`Hare.

Strelac za Srbiju: Savović u 10. i 24. minutu.

ŠPANIJA: Serna, Barbo, Kalvo, Sarmento, Kapilas, Zabala, Lajola, Diez, Negre, Sarasa, O`Hare, Alberdi, Moreno, Pardo, Gera, Urena, Didkovski, Mateo, Himenez, Ramirez, Sančez.

SRBIJA: Vasić, Ilijin, Marković, Vrućinić, Stojsavljević, Dragović, Subotić, Salom, Pejović, Anđelković, Mirkov, Tharakan, Mladenović, Pejčić, Marinković, Vdović, Mašić, Mitrović, Savović, Vuković, Racić.

Reprezentacija Srbije do 18 godina ponovo nije bila miljenica Fortune na Svetskom prvenstvu Druge divizije B grupe koje se održava u Zagrebu. Posle poraza u finišu duela sa Hrvatskom (1:2), naši oklopnici izgubili su posle penala od Španije – 3:2.

Španci su već u sedmom minutu na pravi način iskoristili dva igrača više i golom O`Hare poveli sa 1:0. To nije poljuljalo samopouzdanje srpskih hokejaša koji su samo tri munuta golom Savovića došli do izjednačenja. Potpun rezultatski preokret doneo je ponovo Savović koji je mrežu pogodio i u 24. minutu.

Odolevali su izabranici Freda Perouna sve do 51. minuta kada je Kapilas poravnao rezultat i meč odveo u produžetak u kome nije bilo promene rezultata. Odlučujući pogodatak u penal seriji postigao je Alberdi kojim su Španci osvojili dva boda, dok je našoj selekciji pripao jedan.

Na šampionatu je u ponedeljak slobodan dan, a naredni protivnik naše selekcije u trećem kolu je Holandija. Taj meč je na programu u utorak u 13 sati.

 

You might also like

Comments are closed.