Srbija u produžetku poražena od Holandije

Srbija – Holandija 4:5 (1:2, 2:1, 1:1 – 0:1)

Strelci za Srbiju: Savović (u 16. minutu), Racić (u 23. minutu), Anđelković (u 28. i u 60. minutu)

Strelci za Holandiju: Huisman (u 1. minutu), Geritsen (u 12. minutu), Sars (u 35. i 49. minutu), vad der Genugten (u 65. minutu)

SRBIJA: Vasić, Ilijin, Marković, Stojsavljević, Dragović, Subotić, Vdović, Salom, Pejović, Vrućinić, Savović, Racić, Mladenović, Pejčić, Anđelković, Mirkov, Mašić, Mitrović, Marinković, Vuković, Tharakan, Manojlović.

HOLANDIJA: Misler, Reid, van Elten, Heskes, van Soest, Sars, de Ruiter, Geretsen, van Barsen, van der Genugten, Geritsen, Huisman, van den Bum, Klijsen, Ansems, Jakobs, Hesels, Rozema, Borgman, Versteg, Houben, Brand.

Reprezentacija Srbije do 18 godina poslo mnogo uzbuđenja i preokrata poražena je i u trećoj utakmici Svetskog prvenstva Druge divizije B grupa. Ovog puta, bolji od naših hokejaša bili su Holanđani koji su slavili tek posle produžetka – 5:4.

Selekcija Holandije povela je posle samo 59 sekundi igre golom Huismana, a na 2:0 povisio Geritsen. Potom je usledio period odlične igre naši hokejaša koji su u razmaku od samo 12 minuta postigli čak tri gola i napravili potpunom preokret, a mrežu Holanđana pogađali su Savović, Racić i Anđelković. Sa dva uzastopna gola Sarsa Holanđani su ponovo došli do prednosti, da bi Anđelković u poslednjem minutu treće trećine ponovo bio strelac i meč odveo u produžetak.

Naši hokejaši kao ni u meču sa Hrvatskom i Španijom nisu imali sreće, primili su gol u četvrtom minutu produžetka, a veliku radost Holanđanima doneo je van der Genugten.

Posle tri odigrana kola Srbija ima dva boda, a naredni meč na programu je u sredu 28. marta od 17.30, a protivnik je Island.

You might also like

Comments are closed.