I mladi reprezentativci počeli pripreme

 

Na klizalištu “Pingvin” na Novom Beogradu, mladi reprezentativci okupili su se pod vođstvom selektora Igora Kosovića i pomoćnog trenera Borisa Danona, a u Beogradu će raditi do 11. aprila i u međuvremenu odigrati nekoliko pripremnih mečeva. Poželevši igračima sreću i dobar rad tokom priprema, selektor Kosović izneo je očekivanja da reprezentacija ponovi uspeh sa jednog od prethodnih takmičenja i osvoji neku od medalja, što je osnovni cilj pred put na SP.

Od 27 kandidata za nacionalni tim, među kojima je 24 igrača i tri golmana, svoje mesto za put u Estoniju izboriće 20 igrača i dva čuvara mreže. Reprezentacija na put za Talin kreće 13. aprila.

Na svetskom šampionatu će pored naše reprezentacije i domaće selekcije Estonije učestvovati i reprezentacije Belgije, Islanda, Kine i Španije.

Svetsko prvenstvo održava se od 14. do 20. aprila u Talinu, glavnom gradu Estonije, a naša reprezentacija na ovom takmičenju brani bronzanu medalju osvojenu prošle godine na SP u Beogradu.

Turnir se igra po jednokružnom ligaškom sistemu („svako sa svakim“). Najbolje plasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja (Divizija II, Grupa A), dok se najslabiji tim „seli“ u Diviziju III.

 

You might also like

Comments are closed.