U akciji „IGRAJ HOKEJ“ prikupljeno nekoliko stotina plišanih igračaka

 

Navijači reprezentacije Srbije i gosti iz inostranstva su tokom zagrevanja naše reprezentacije za meč sa Belgijom na led „Pionira“ bacili nekoliko stotina plišanih igračaka, poslavši domaćoj i svetskoj javnosti lepu sliku do sad nezabeleženu na domaćim sportskim borilištima.

Akciju koja je izvedena kao deo saradnje Saveza hokeja na ledu Srbije saMinistarstvom omladine i sporta i Nacionalnim komitetom za borbu protiv govora mržnje ispratilo je nekoliko stotina posetilaca, a podršku je dobila i od Ambasadora Kraljevine Belgije u Srbiji Nj.E. g-din Leo DAs, koji je u potpunosti ispratio akciju ponevši sa sobom nekoliko igračaka, a podršku inicijativi dala je i Ambasadorka Australije u našoj zemlji Nj.E. g-đa Džulija Alis Patrisija Fini koja je, ipak, bila sprečena da prisustvuje otvaranju.

 

 

  

Foto: Miloš Rafailović

 

Na otvaranju Svetskog prvenstva bio je i državni sekretar za omladinuMOS-a Nenad Borovčanin, koji je uprkos obavezama zbog kojih je propustio zagrevanje i akciju „Play Hockey“ („Igraj hokej“) došao da podrži našu reprezentaciju na meču sa Belgijom.

Zanimljivo je da su i gledaoci koji nisu prisustvovali otvaranju doneli veliki broj igračaka tokom samog meča sa Belgijom, pošto su bili sprečeni da prisustvuju zagrevanju za susret Belgije i Srbije.

Sve prikupljene igračke namenjene su deci iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Dragutin Filipović "Jusa", kojima će reprezentativci Srbije odneti igračke u petak, kada je na Svetskom prvenstvu slobodan dan.

Savez hokeja na ledu Srbije koristi priliku da se zahvali svim posetiocima ledene hale „Pionir“, kao i svima koji su se javili sa željom da pruže podršku akciji „Igraj hokej“.

 

    

   

 

Foto: Miloš Rafailović

 

You might also like

Comments are closed.