SP U20: Spisak juniora koji će jurišati na medalju u Novom Sadu

 

Posle dvonedeljnih priprema u hali „Pionir“, tokom kojih se novom selektoru srpskih juniora Nemanji Jankoviću nametnulo 35 kandidata, poznat je spisak igrača koji će se na Svetskom prvenstvu nadmetati sa selekcijama Kine, Rumunije, Australije, Belgije i Španije, sa kojom će naš nacionalni tim igrati na otvaranju šampionata u nedelju, 17. januara od 20.30 časova. 

Na spisku Nemanje Jankovića nalazi se 20 igrača i tri golmana:

  • golmani: Petar StepanovićJovan FeherJug Mitić;
  • bekovi: Pavle PodunavacIvan Anić, Stefan Bošković, Miloš Nikolić, Filip Pajević, Vladimir Živić, Aleksandar Kolarić;
  • napadači: Lav Mitić, Mirko Đumić, Siniša Pajić, Luka Vukićević, Đorđije Terzić, Lazar Novaković, Petar Novaković, Mirko Marković, Lazar Leštarić, Ivan Glavonjić, Uroš Bjelogrlić, Aleksandar Filipović i Dušan Janković.

 

Reprezentacija se posle prvog dela priprema u Beogradu, od utorka nalazi u Novom Sadu gde će trenirati do početka Svetskog prvenstva. Selektoru Jankoviću, mladom stručnjaku koji aktivno brani boje Partizana i koji ima višegodišnje iskustvo u radu sa mladim hokejašima stečeno u Kanadi, u vođenju selekcije pomagaće selektor seniorskog nacionalnog tima Nikola Bera.

Karte za sve pojedinačne mečeve Svetskog prvenstva prodavaće se po ceni od 200 dinara, dok će komplet karata za sve mečeve šampionata koštati 500 dinara

Srbija je na prethodnom prvenstvu, prošle godine u španskoj Haki zauzela peto mesto. Turnir se igra po jednokružnom ligaškom sistemu („svako sa svakim"). Najbolje plasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja (Divizija II, Grupa A), dok se najslabiji tim „seli" u Diviziju III.

Svetsko prvenstvo u Novom Sadu biće šesto koje je u poslednjih pet godina održano u našoj zemlji, a drugo uzastopno koje se igra u novosadskom “Spensu”. Prošle godine “Srpska Atina” bila je domaćin Svetskog šampionata za igrače do 18 godina istog ranga, na kojem je naša nacionalna selekcija osvojila bronzanu medalju.

Raspored mečeva reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu U20 u Novom Sadu:

Nedelja, 17.1.2016.        20.30h  Španija – SRBIJAPonedeljak, 18.1.2016.   20h       Srbija – KinaUtorak, 19.1.2016.         slobodan danSreda, 20.1.2016.          20h       Rumunija – SRBIJAČetvrtak, 21.1.2016.       20h       SRBIJA – AustralijaPetak, 22.1.2016.           slobodan danSubota, 23.1.2016.         20h       Belgija – SRBIJA

 

Juniorski reprezentativci Srbije u Novom Sadu

 

You might also like

Comments are closed.