SP U20: Počinje borba za medalju, već na startu derbi sa Španijom

 

Nacionalni tim Srbije već na startu šampionata očekuje jedan od derbi mečeva, protiv „crvene furije“, koji u velikoj meri može odrediti dalji tok turnira i borbu za medalju. Izabranike selektora Nemanje Jankovića posle dvonedeljnih priprema u Beogradu i poslednjih pet dana provedenih na ledu novosadskog „Spensa“ konačno očekuje debi pred domaćom publikom u Novom Sadu i početak borbe za medalju, a mečevi uvodnog kola daće realniju sliku kvaliteta svih rivala na šampionatu. 

„Orlići“ su prošlogodišnje Svetsko prvenstvo igrano u španskoj Haki završili na petoj poziciji, a atmosfera na pripremama i odnos prema obavezama obećava mnogo bolji rezultat od lanjskog.

– Atmosfera je izvanredna, igrači su toliko postali bliski u ovih prethodnih mesec dana da mogu samo da ih maksimalno pohvalim. To mi je bio glavni cilj od samog početka, jer je to najvažnije za ovakav turnirski način igranja, gde se svaka utakmica igra kao da sutra ne postoji. Doveli smo ekipu praktično do „eksplozije“ i mislim da na vrhuncu forme dočekujemo početak – rekao je selektor Janković pred početak takmičenja.

Juniorski reprezentativci Srbije na treningu pred početak SP u Novom SaduFoto: SHLS

Našoj selekciji, čini se, ide na ruku raspored mečeva, gde će prvi meč biti igran protiv jednog od favorita, ali ne najvećeg, selekcije Rumunije, s kojom će se „orlići“ sastati nakon prvog dana pauze, pa će imati sasvim dovoljno vremena da se pripreme i odmore za verovatno najjači ispit ove generacije, čiji sastav gaji nadu da bi na kraju takmičenja mogli da se bore za sâm vrh. 

– Mislim da konačno imamo odličan raspored, što ranijih godina nije bio slučaj. Ovog puta je praktično perfektan, mada i da nije tako bilo bi u redu. Jedino što ne znamo je kakva je snaga Španije, koja je jedan od glavnih favorita. Teško je na ovom nivou raditi skauting, to praktično ne postoji, jer ekipe ne igraju zajedno, okupe se jednom godišnje. Vrlo je nezahvalno očekivati bilo šta, zna se tek posle prvog dana, a mi nemamo luksuz da iščekujemo ishod te prve utakmice, jer je nama ona među najvažnijima na prvenstvu. Moramo da „grizemo“ – smatra Janković.

Juniorski reprezentativci Srbije na treningu pred početak SP u Novom SaduFoto: SHLS

U uvodnim mečevima prvog dana sastaju se: Australija – Rumunija (13) i Kina – Belgija (16.30). Ceremonija svečanog otvaranja šampionata zakazana je za nedelju u 20 časova.

Karte za sve pojedinačne mečeve Svetskog prvenstva prodavaće se na blagajni „Spensa“ po ceni od 200 dinara, dok će komplet karata za sve mečeve šampionata koštati 500 dinara.

Napominjemo da je dogovoren direktan prenos svih utakmica trećeg, četvrtog i petog dana takmičenja (sreda, četvrtak i subota) sa televizijom „Arenasport“, dok će svih 15 mečeva šampionata biti prenošene i putem „lajvstrima“ na sajtu sportuzivo.tv.

Svetsko prvenstvo u Novom Sadu biće šesto koje je u poslednjih pet godina održano u našoj zemlji, a drugo uzastopno koje se igra u novosadskom “Spensu”. Prošle godine “Srpska Atina” bila je domaćin Svetskog šampionata za igrače do 18 godina istog ranga, na kojem je naša nacionalna selekcija osvojila bronzanu medalju.

Parovi prvog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu U20 u Novom Sadu: Nedelja, 17.1.2016.

Australija – Rumunija (13h) Kina – Belgija (16.30h) Španija – SRBIJA (20.30h)

Raspored mečeva reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu U20 u Novom Sadu:

Nedelja, 17.1.2016.      20.30h     Španija – SRBIJAPonedeljak, 18.1.2016. 20h          Srbija – KinaUtorak, 19.1.2016.       slobodan danSreda, 20.1.2016.        20h          Rumunija – SRBIJAČetvrtak, 21.1.2016.     20h          SRBIJA – AustralijaPetak, 22.1.2016.        slobodan danSubota, 23.1.2016.      20h          Belgija – SRBIJA

Sve rezultate, livescore sa utakmica, kompletne statistike i sastavi svih selekcija će uoči i tokom takmičenja biti dostupni na internet stranici Međunarodne hokejaške federacije posvećenoj SP U20 u Novom Sadu, na adresi: http://www.iihf.com/competition/544/statistics.html

 

You might also like

Comments are closed.