Sabadoš: Atmosfera u timu je izvanredna

Seniorska reprezentacija Srbije u završnoj je fazi priprema za Svetsko prvenstvo Druge divizije A grupa koje se od 23. do 29. aprila održava u Holandiji. Posle dve prijateljske utakmice sa Hrvatskom, pobede u Beogradu (2:1) i poraza u Zagrebu (5:3), stručni štab na čelu sa novim selektorom Dejvidom Urkuhartom ima mnogo jasniju sliku o snagama sa kojima raspolaže.

Ono što svakako hrabri pred put u Tilburg, koji je zakazan za nedelju, su pozitivni utisci svih naših igrača iz dosadašnjeg dela priprema:

– Mislim da je prava stvar za našu reprezentaciju bio dolazak selektora Dejvida Urkuharta. Veoma nam se dopao rad sa njim, jedno sasvim drugačije iskustvo koje će nam sigurno doneti mnogo pozitivnih stvari u budućnosti. Moram da naglasim da imamo sjajnu atmosferu u ekipi. Cele pripreme smo odradili u odličnom ambijentu, svi su se maksimalno zalagali i zato očekujem dobre rezultate – kaže Robert Sabadoš.

Na pitanje šta bi mogao da bude najveći kvalitet našeg tima na predstojećem turniru Sabadoš odgovara:

– Fizička spremnost. Mislim da smo vrlo dobro pripremljeni. U timu ima dosta mladih igrača koji su željni dokazivanja, imaju veliki motiv i zato mislim da imamo preduslove za dobar plasman.

Rivali našoj selekciji, osim domaćina Holandije biće Australoja, Island, Belgija i Kina. Ambicija našoj reprezentaciji ne manjka, ali Sabadoš je oprezan:

– Prvenstveni cilj je da izborimo opstanak, ali nadamo se najboljem. Naravno da ćemo pokušati da osvojimo prvo mesto, ali videćemo. Najveći konkurent će nam biti Holandija. Ipak, teško je davati bilo kakve prognoze u ovom trenutku. Prvi rival nam je Belgija i koliko god ta prva utakmica u ovakvom sistemu takmičenja bila značajna, šta god da se desi razmišljaćemo pozitivno. U svakom slučaju pobeda na startu turnira bi nam mnogo značila na polju samopouzdanja, ali svaku utakmicu ćemo posmatrati kao zasebnu celinu, razmišljaćemo samo o prvom narednom protivniku i truditi se da se ne sovrćemo na ono što je bilo – zaključio je Sabadoš.

You might also like

Comments are closed.