Naši hokejaši otputovali u Holandiju, prvi rival na SP Belgija

Hokejaška reprezentacija Srbije otputovala je u Holandiju gde će od 23. do 29. aprila učestvovati na Svetskom prvenstvu Druge divizije A grupa. Protivnici našim hokejašima osim domaćina Holanđana biće Belgija, Australija, Kina i Island, a prema sistemu takmičenja prvolpasirana selekcija izboriće plasman u viši rang.

Boje naše reprezentacije na ovom šampionatu braniće: Arsenije Ranković, Jug Mitić, Ivan Anić, Luka Vukićević, Srđan Subotić, Nemanja Vučurević, Marko Sretović, Uglješa Novaković, Dominik Crnogorac, Viktor Cengeri, Andrej Cvik, Aleksa Luković, Relja Radosavljević, Pavle Podunavac, Stefan Ilić, Uroš Bjelogrlić, Petar Novaković, Nikola Kerezović, Marko Brkušanin, Filip Mirković, Mirko Đumić i Robert Sabadoš.

Naša selekcija pripremala se u Beogradu od 9. aprila, odigrala je dve prijateljske utakmice sa Hrvatskom, u prvoj je trijumfovala 2:1, dok je u revanšu poražena 5:3.

Novi selektor naših hokejaša Kanađanin Dejvid Urkuhart zadovoljan je obavljenim poslom:

– Vreme koje smo proveli zajedno iskoristili smo na najbolji mogući način. Mislim da smo se veoma dobro pripremili. Igrači su zaista davali maksimum na svakom treningu i napredovali smo kao tim iz dana u dan. Očekujem da na Svetskom prvenstvu u svakoj utakmici pokažemo zavidan voljni momenat i borbenost i u tom slučaju mislim da dobar rezultat neće izostati.

Prvi meč na šampionatu reprezentacija Srbije igra protiv Belgije u ponedeljak sa početkom u 16 sati i 30 minuta:

– S obziorm da će to biti naša uvodna utakmica iz tog razloga pretpostavljam da će biti dosta emocija na obe strane. Međutim, moramo da ostanemo fokusirani na naša taktička rešenja i ono što stalno ponavljam, a to je da radna etika svih igrača na ledu u svakom trenutku mora da bude na najvišem nivou. Takođe, s obzirom da je ovo Svetsko prvenstvo voelo bih da moji igrači uživaju u tome što predstavljaju svoju zemlju na tako velikom takmičenju – rekao je Urkuhart kome će u stručnom štabu pomagati Nil Blunden, Sederik Gudbo-Parent, Jovica Rus, Danilo Vukotić Vujičić Igor i Marian Bradić.

You might also like

Comments are closed.