Ubedljiv trijumf Srbije na startu Svetskog prvenstva

Reprezentacija Srbije na najbolji mogući način započela je takmičlenje na Svetskom prvenstvu Druge divizije A grupa u holandskom gradu Tilburgu. Naši hokejaši su u prvom kolu vrlo ubedljivo savladali Belgiju rezultatom 4:1 uz odličnu partiju Petra Novakovića koji je postigao dva gola.

Srpski hokejaši su pred put u Holandiju isticali da su se dobro pripremili, da je novi selektor Kanađanin Dejvid Urkuhart doneo dosta pozitivnih promena i to se na delu moglo videti u duelu sa Belgijancima.

Naša selekcija je na pravi način iskoristila dva igrača više, pa je vođstvo našem timu doneo Petar Novaković u 15. minutu. Već na startu druge trećine na na 2:0 povisio je Nikola Kerezović posle odlične asistencije Lukovića.

Sve što su Belgijanci uspeli da urade je da preko Denisa postignu postignu počasni gol i smanje prednost naše selekcije na 2:1. Međutim, to ni na koji način nije poremrtilo naše igrače koji su odlično odigrali u nastavku. Najpre je Sretović na asistenciju vrlo raspoloženog Petra Novaković povećao prednost na 3:1, da bi konačan rezultat postavio upravo Novaković svojim drugim golom u 53. minutu.

Naredni protivnik naše reprezentacije je selekcija Kine, a taj meč na programu je u utorak sa početkom u 16 sati i 30 minuta. U prvoj utakmici dana Australija je bila bolja od Islanda 3:0, dok u poslednjoj utakmici prvog snage će odmeriti Holandija i Kina.  

Srbija – Belgija 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Strelci za Srbiju: Petar Novaković (u 15. i 53. minutu), Nikola Kerezović u 22. minutu) i Marko Sretović (u 39. minutu).

Strelac za Belgiju:   Bili Denis (u 31. minutu).

SRBIJA: Ranković, Mitić, Luković, Ilić, Cvik, Bjelogrlić, Brkušanin, Crnogorac, Podunavac, Sabadoš, Vučurević, Sretović, Anić, U. Novaković, P. Novaković, Kerezović, Đumić, Vukićević, Subotić, Čengeri, Radosavljević, Mirković.

BELGIJA: Jansen, Legrand, Debis, Paulus, roland, Kolodžejžik, Verelst, Neven, Distate, HEnri, de Smet, Bremer, Veršev, Mekkan-Kopens, van den Bogert, Delbrasine, Pelegrims, van Espen, Koljašnikov, Milpas, Džejms, Klusen.

You might also like

Comments are closed.