Hokejaši Zvezde stali na led, Pionir počeo sa radom

Ledena hala Pionir od ponedeljka je počela sa radom. Aktuelni šampioni Srbije, hokejaši Crvene zvezde već su odradili prvi trening i užurbano se spremaju za start nove sezone u IHL-u gde će se od srpskih klubova još takmičiti i novosadska Vojvodina.

Beogradski crveno-beli će u sezoni 2018/2019 prvi meč igrati u subotu 22. septembra u Zalogu protiv ekipe Slavija Junior.

– Odradili smo vrlo intenzivan ciklus od četiri nedelje bazičnih priprema na suvom – počinje priču Andrej Cvik i dodaje:

– Treninzi su bili baš naporni, ali odlično organizovani. Koristili smo razne lokacije, nije bilo monotono kao što zna bude, tako da je sa te psihičke strane bilo znatno lakše. Ove sezone fizička pripremljenost ne može da bude izgovor za neke slabije partije, jer mislim da smo odradili sjajan posao u tom segmentu. Sada nam preostaje da na ledu na pravi način nadogradimo dosadašnji rad.

Period adaptacije na nove uslove neće biti lak:

–  Sigurno će biti teško, pogotovo prvih nekoliko dana dok se ne naviknemo na opremu. Dosta kasnimo sa ledom u odnosu na sve druge ekipe, zato moramo veoma brzo da radimo na tehničkim i taktičkim elementima igre, jer nam je prva utakmica već u subotu. Taj meč sigurno neće biti realno merilo naših sposobnosti s obzirom da ćemo imati svega 5 dana leda u nogama. Iz tog razloga ni očekivanja ne treba da budu preterana.  Najvažnije će za nas biti da u datom momentu pružimo sve od sebe i da se pošteno broimo, a rezultat će bar na toj uvodnoj utakmici biti u drugom planu.

U odnsu na prošlu sezonu Zvezdin tim je pretrpeo značajne kadrovske promene:

– Imaćemo izuzetno mladu ekipu ove sezone. Priključili su nam se momci iz selekcije do 18 godina koji praktično čine polovinu tima. Bez obzira na sve, pokušaćemo da napravimo uspeh, u najmanju ruku da ponovimo rezultate iz prethodne sezone – zaključio je Zvezdin oklopnik Andrej Cvik.

You might also like

Comments are closed.