Novosađani ciljaju 6. mesto u IHL-u

Hokejaši Vojvodine i ove sezone takmičiće se u IHL-u. Sa pripremama su krenuli polovinom jula, ali u otežanim uslovima, jer će prema najavama na led prvi put stati početkom oktobra.

– Imali smo obećanja da ćemo treninge u toku dva vikenda odraditi u ledenoj dvorani u Segedinu, ali to se nije dogodilo. Prema najavama koje imamo, SPENS bi sa hlađenjem trebalo da počne 26. septembra, pa se svi nadamo da ćemo led imati od 1. oktobra  – počinje priču trener Vojvodine Goran Ristić.

Igrački kadar Novosađana pretrpeće brojne promene:

– Kada smo se sredinom jula skupili, odziv nije bio preterano veliki. Filip Mirković sigurno neće biti u ekipi. On nas je obavestio da zbog obaveza prema poslu i porodici neće moći da igra. Iste razloge je naveo i Relja Radosavljević, ali nadam se da bi mogao sve da uklopi, pa da nam se pridruži na treninzima i utakmicama, što bi svakako za nas bilo dragoceno – kazao je Ristić i potom istakao:

– Filip Mitić se posle godinu i po dana provedenih u Mariboru vratio u Vojvodinu. Mislim da je tamo dosta napredovao i da će odlično igrati u novoj sezoni. Tim će pojačati i dvojica Kanađana koji dolaze preko organizacije Freda Perouna “Hokej bez granica”. To su momci koji ne mogu da nađu klub, pa onda preko organizacija odlaze da budu treneri mlađih kategorija. Oni će u Vojvodini raditi sa decom, ali će istovremeno igrati i za naš prvi tim. Mislim da će se dobro uklopiti. Pored njih, imamo i Kanađanina na golu, kao i trenera koji meni pomaže, a koji će biti šef stručnog štaba mlađih kategorija.

Novosađani će pokušati i dodatno da se pojačaju, a trener Ristić ima posebnu želju:

– Voleo bih da u tim dovedemo Rusa Bogdana Bergačeva. On je već igrao i za Vojvodinu i za NS Stars. On ima želju da dobije naš pasoš i državljanstvo kako bi mogao da igra za našu reprezentaciju. On je igrajući u našoj zemlji stekao uslov da dobije naš pasoš. Bilo bi dobro kada bismo ga imali u reprezentaciji.

Iako je nadmetanje u IHL ligi počelo prošle nedelje, zbog problema sa ledom Vojvodina i Crvena zvezda su morali da pomere svoje utakmice. Prema najavama Vojvodina će prvo na megdan izaći ekipi Zagreba 6. oktobra u Novom Sadu. O ambicijama u sezoni 2018/2019 Ristić je rekao:

– Moram da napomenem da mi na gostovanjima nećemo biti kompletni, jer pojedini naši igrači neće moći da putuju. Međutim, i pored njihovog izostanka smatram da sa našim Kanađanima i Rusom Bergačevom, možemo da se nosimo sa svima. Mi smo prošlu sezonu u IHL ligi završili kao osmi. Domogli smo se plej-ofa, ali smo u prvom kolu izgubili od sjajne ekipe Kranja koja je tada bila prva na tabeli. Ove godine, moja želja je da budemo barem šesti, da uđemo u plej-of i da prođemo prvu rundu. Mi jesmo amaterska ekipa, ali se nadam da ćemo uz dobru hemiju koja bi trebalo da se stvori između igrača da bodrimo jedni druge, guramo se međusobno i zajedništvom ostvarimo što bolji rezultat. Maksimalno smo inspirisani da pružimo što bolje partije, zabeležimo sve pobede pred domaćom publikom, a na gostovanjima ćemo videti šta nas čeka – zaključio je Goran Ristić. 

You might also like

Comments are closed.