U18 reprezentacija Srbije 12. marta počinje pripreme za SP

Od 25. do 31. marta Beograd će biti domaćin U18 Svetskog prvenstva Druge divizije B grupa. Osim naše selekcije za plasman u viši rang boriće se još Australija, Hrvatska, Holandija Kina i Belgija. Selektor ove reprezentacije biće kanadski stručnjak Fred Peroun, a početak priprema zakazan je za 12. mart.
– Pozvali smo sve igrače iz naših klubova koji su rođeni od 2001. do 2004. godine. Svi oni imaće priliku da se nametnu i izbore mesto u nacionalnom timu – počinje priču sportski direktor Saveza hokeja na ledu Srbije Danilo Vukotić i dodaje:
– Selektor Peroun će u Beograd doputovati 16. marta, a uvodnih nekoliko dana sa ekipom će raditi pomoćni trener Nemanja Janković. U stručnom štabu ove selekcije biće i doskorašnji kapiten naše seniorske reprezentacije Stefan Ilić, a njegovo iskustvo biće od ogromnog značaja tokom priprema ovim mladim momcima. Treniraćemo u ledenoj hali Pionir, a raduje činjenice da će u ovoj selekciji biti nekoliko igrača koji su nedavno sa reprezentacijom do 20 godina osvojili prvo mesto na SP u Zagrebu. Imamo lepe izglede da ostvarimo dobar rezultat. Igramo na domaćem terenu, ali ukoliko želimo uspeh moramo sa obe noge čvrsto da budemo na zemlji. Imamo visoke ambicije, ali smo svesni da samo uz maksimalan rad i zalaganje svih igrača možemo da ostvarimo željeni cilj – poručio je Vukotić.
You might also like
3 Comments
 1. Marko says

  Ja koliko sam mogao da vidim, Belgija umesto Holandije.Samo mi molim vas dajte povratnu informaciju, da znam gde je greska.

  https://www.iihf.com/en/events/2019/wmiia/schedule

 2. Marko says

  Tacnije Belgiju ste spomenuli, ali Holandije nema.

 3. Marko says

  Spanija je ekipa koja ucestvuje umesto Holandije.

Leave A Reply

Your email address will not be published.