Preko 40 hokejaša na startu priprema U18 reprezentacije Srbije

Reprezentacija Srbije do 18 godina počela je pripreme za Svetsko prvenstvo Druge divizije B grupa kome će Beograd biti domaćin od 25. do 31. marta. U ledenoj dvorani Pionir više od 40 kandidata za dres sa držvnim grbom odradilo je prvi trening, a sa njima je radio trener Nemanja Janković:

– Na raspolaganju smo imali veliki broj igrača. Okupili smo momke iz domaćih klubova koji su rođeni u periodu od 2001. do 2004. godine i zaista je sjajan stvar što smo sve njih mogli da vidimo na delu. Grupu igrača sa kojom će nastaviti rad smo smanjili, pa će od srede na treninzima biti 25 klizača i pet golmana. Postepeno oblikujemo tim koji će igrati na Svetskom prvenstvu – počeo je priču Janković i dodao:

– Bilo je zaista naprono, svaki momak imao je ledu dva sata da pokaže šta može i koliko ume. Bili smo u prilici da vidimo i neke momke koji ranije nisu imali reprezentativnog iskustva i sve to nam je bilo više nego dragoceno.

Nemanji Jankoviću od starta priprema u radu asistira i nekadašnji kapiten seniorske reprezentacije Stefan Ilić, koji je priključen stručnom štabu U18 reprezentacije:

– Odlično se uklopio i moram reći da se sjajno snalazi u novoj ulozi. Evidentno je da radi na sebi, da je posvećen trenerskom poslu. Dobro se poznajemo iz igračkih dana tako da je saradnja odlična. Stefan ima odličan kontakt sa igračima, on je taj koji prilazi igračima na treningu, radi sa njima individualno i prenosi svoja iskustva i to je dragoceno za svaku ekipu.

Selekcija Srbije do 18 godina treniraće do petka, a tokom vikenda igrači će dobiti slobodno. Početkom naredne nedelje zakazan je nastavak priprema a tada se dočekuje i dolazak preostalih igrača iz inostranstva. Želja stručnog štaba je da se do početka Svetskom prvenstva odigra bar jedna pripremna utakmica. Užurbano se radi na pronalaženju sparing partnera, pa je moguće da će to biti slekcije Kine ili Australij, koje ranije stižu u Beograd na šampionat, ili neka od selekcija iz regiona.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.