Nemanja Janković imenovan za selektora U18 reprezentacije Srbije

Reprezentacija Srbije do 18 godina užurbano se priprema za Svetsko prvenstvo Druge divizije B grupa kome će od 25. do 31. marta domaćin biti Beograd. Naša U18 selekcija sa treninzima je starovala 12. marta. Prvobitna grupa od četrdesetak igrača je skraćena na 25 klizača i pet golmana, a očekuje se da će kompletan sastav na raspolaganju stručni štab imati početkom sledeće nedelje kada će se treninzima priključiti igrači iz inostranstva.

Ono što je novina u radu U18 reprezentacije Srbije je činjenica da će umesto Freda Perouna ulogu selektora preuzeti Nemanja Janković koji je do sada bio pomoćnik kanadskom stručnjaku. Janković je čak 21 godinu aktivno igrao, branio je boje Partizana, Toronto Ratlersa, Univerziteta Finlandija i reprezentaciju Srbije. Kao trener do sada je radio u Partizanu, sa mlađim kategorijama Crvene zvezde, ima i internacionalnog iskustav iz Kanade, a svojevremeno je bio selektor seniorske i U20 selekcije Srbije.

– Fred Peroun iznenada je dobio trenerski angažman i Savez izašao u susret njegovoj želji da karijeru nastavi u klubu. Sa Perounom smo imali izvanrednu saradnju i imali smo razumevanja za njegovu odluku. Takođe, po preporuci Perouna naš stučni štab pojačaće još jedan kanadski stručnjak. Reč je o Šeldonu Risbeku, koji će biti asistent Nemanji Jankoviću – istakao je Danilo Vukotić, sportski direktor Saveza hokeja na ledu Srbije.

Rivali našim hokejašima na ovom šampionatu biće selekcije Australije, Belgije, Holandije, Hrvatske i Kine. Raspored utakmica možete pronaći OVDE.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.