15. Međunarodni turnir u amaterskom hokeju na ledu

Kao i prethodnih 14 godina, Beograd će i ovog proleća, u periodu do 05. do 07. aprila 2019. godine biti domaćin tradicionalnog Međunarodnog turnira u amaterskom hokeju na ledu “Drvene Nogice – McLennan Cup 2019”. Turnir koji je od samog početka imao međunarodni karakter, zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika u najbržu kolektivnu igru na svetu i dobroj organizaciji tokom prethodnih 14 godina izrastao je u tradicionalnu sportsku manifestaciju i prepoznatljivo ime ne samo u regionu, već i u celoj Evropi.

Ovogodišnji, jubilarni 15. turnir okupiće 16 ekipa iz 8 zemalja (Švajcarska, Rusija, Slovenija, Srbija, Bugarska, Slovačka, Hrvatska i Rumunija), što ga čini najvećim takmičenjem te vrste u ovom delu Evrope. Učesnici 15. Međunarodnog turnira u amaterskom hokeju na ledu “Drvene Nogice – McLennan Cup 2019” su:

– Kategorija “40+”: Kraljevi-Partizan (Srbija), Veterani Slavija (Slovenija), LNH Zagreb (Hrvatska) Slavija Junior (Slovenija), Spartak (Srbija), DN Beograd (Srbija), NSA Sofia (Bugarska), Lake Boys Bratislava (Slovačka)

– Kategorija “40-“: Molot (Rusija), Trim Tim (Slovenija), Uni Medved (Švajcarska), Predators Bucharest (Rumunija), Akrobati (Slovenija), DN Beograd (Srbija), Winti Wurst Bern (Švajcarska), NSA Sofia (Bugarska).

Turnir će biti organizovan u ledenoj dvorani Pionir, više od 250 učesnika će se takmičiti u dve starosne kategorije. Biće odigrano 32 utakmice, a igraće se u skladu s IIHF i CARHA pravilima.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.