Počinje Prvenstvo Srbije u inlajn hokeju za 2016. godinu

 

Završetkom sezone na ledu – klupske, a zatim i reprezentativne – nije završena sezona hokeja u Srbiji. U nedelju, 8. maja na beogradskoj Zvezdari počinje ovogodišnji šampionat Srbije u inlajn hokeju (hokej na rolerima). Ovogodišnje prvenstvo biće najmasovnije do sada, jer će se za titulu najboljeg u državi boriti šest ekipa iz tri grada – Partizan, Crvena zvezda, Vitez (sva tri iz Beograda), Vojvodina, NS Stars (oba iz Novog Sada) i Spartak (Subotica).

Prvenstvo će biti održano tokom sezone na suvom, igra se trokružni sistem, ukupno 45 utakmica u sezoni na pet turnira (po devet mečeva), a svaka ekipa ukupno će odigrati po 15 utakmica. Za sada su poznati termini prva tri turnira (8. i 22. maj i 5. jun), koji će se igrati u hali "Crna rupa" na Zvezdari (Ul. Stanka Vraza 44). Igraju se četiri četvrtine po deset minuta, a u slučaju nerešenog rezultata izvode se tri serije penala, a zatim (u slučaju potrebe) naizmenično po jedan do konačne pobede jedne od ekipa. Titulu šampiona brani ekipa Partizana.

Prvenstvo Srbije u inlajn hokeju za 2016. godinu

Raspored mečeva prvog turnira – 8. maj (hala "Crna rupa", Zvezdara, Beograd):

HK Vojvodina – HK Spartak (12 časova)SKHL Crvena zvezda – HK Vitez (13)HK NS Stars – HK Spartak (14)IHK Partizan – HK Vitez (15)SKHL Crvena zvezda – HK Vojvodina (16)IHK Partizan – HK NS Stars (17)HK Vitez – HK Spartak (18)HK NS Stars – HK Vojvodina (19)IHK Partizan – SKHL Crvena zvezda (20)

Parove mečeva ostalih turnira možete da pogledate na sajtu Saveza hokeja na ledu Srbije, u delu predviđenom za inlajn hokej.

Hala "Crna rupa" na Zvezdari

 

You might also like

Comments are closed.