Marko Milovanović reizabran za predsednika SHLS

Marko Milovanović reizabran je za predsednika Saveza hokeja na ledu Srbije. To je epilog redovne izborne Skupštine SHLS koja je održana u ponedeljak 20. maja. Na sednici je prisustvovalo 15 od ukupno 18 delegata, Milovanović je bio jedini kandidat pošto druga kandidatura Bojana Vračevića nije ispunjavala odredbe Statuta, a novi stari predsednik Saveza dobio je ukupno 12 glasova, dok su preostala tri glasa bila uzdržana. Skupštinski delegati izabrali su i nove članove Upravnog odbora SHLS koji čine: Vladan Balaban, Marko Kovačević, Miloš Jovanović i Svetlana Glumac, kao i nove članove Nadzornog odbora koji će u narednom periodu raditi u sastavu: Nebojša Ilić, Dimitrije Filipović i Jovana Dotlić.

Takođe, na pomenutoj sednici, doskorašnji sportski direktor Danilo Vukotić imenovan  je za novog generalnog sekretara SHLS.

Reizbor Marka Milovanovića na mesto predsednika potvrda je da je Savez hokeja na ledu Srbije radio na veoma kvalitetan način o čemu svedoče i odlični rezultati reprezentativnih selekcija:

– Prezadovoljni smo kako je sezona okončana, jer su sa najsjajnijoim odličjem oko vrata završili igrači do 18 i 20 godina, kao i seniori. To se nikad nije dogodilo u istoriji našeg hokeja, a ne mogu da tvrdim da li neka zemlja može da se pohvali takvim rezultatima. Kada se osvrnemo na taj period, mislim da je prekretnica bila kada smo za selektore postavili kanadske stručnjake, što je naišlo na oduševljenje kod igrača – počinje priču Milovanović i dodaje:

– Lestvica je sada postavljena veoma visoko, pa će biti izuzetno teško ponoviti sve ove rezultate. Bilo bi preambiciozno reći da ciljamo prvo mesto u Prvoj diviziji naredne godine, gde ćemo imati jake protivnike. Ali, mogu da garantujem da nijedan naš hokejaš neće izaći na teren da se preda. Opstanak u ovim divizijama treba da nam bude primarni cilj. Što se tiče seniora, selektor je rekao da smo postavili određene standarde i igračima je poručio da treba da budu zadovoljni što su na turniru u Sankt Peterbugu primili samo pet golova od olimpijske reprezentacije Rusije, koja će juriti zlato na narednim Igrama.

O primarni ciljevima u narednom četvorogodišnjem mandatu Milovanović je rekao:

– Kada govorimo o rezultatima, mislim da je rano da bilo šta prognoziramo, jasno je samo da će cilj biti da opstanemo u divizijama u kojima se nalazimo. Želeo bih da se fokusiramo na naše temelje – infrastrukturu i domaće takmičenje. Bitna stavka u našem radu biće razvoj nacionalnih programa i stručnih kadrova, kao i regrutacija novih igrača, dok će krov svega biti reprezentacija. Imaćemo određenih promena u Upravnom odboru, formiraćemo novi Nadzorni odbor, a u planu je stvaranje komisija kako bi Savez radio na još kvalitetniji način.

Predsednik Saveza hokeja na ledu Srbije osvrnuo se i na rezultate naših klubova.

– Crvena zvezda je ove sezone osvojila IHL ligu, koja se igra sa slovenačkim klubovima, a u tom prvenstvu je igrala i Vojvodina. Kada neki naš klub osvoji takvo takmičenje, to je za veliku pohvalu, što se nije dogodilo od 2012. godine, kada je Partizan bio najbolji u Slohokej ligi. Klupski hokej, nažalost, plaća ceh i propuste što se tiče rada na bazi igrača. Nemamo dovoljan broj seniora da bismo imali sedam-osam kvalitetnih klubova. Tu su samo Crvena zvezda i Vojvodina, dok su ostali na amaterskom nivou. Imamo dobru generaciju igrača do 18 godina, ima dovoljan broj igrača za četiri tima, ali je za sve to neophodno vreme – zaključio je Milovanović.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.