SHLS se priprema za narednu takmičarsku sezonu

Rukovodstvo Saveza hokeja na ledu Srbija revnosno se priprema za narednu takmičarsku sezonu. Nakon najvećeg uspeha srpskog hokeja, kada su seniori, kao i selekcije do 18 i 20 godina, osvojile zlatne medalje i obezbedile plasman u viši rang, želja je da se na krilima tih izvanrednih rezultata u značajnoj meri podigne kvalitet domaćih takmičenja.

Upravo iz navedenog razloga, direktor takmičenja SHLS Bogdan Dabović, prikupio je podatke o ukupnom broju igrača kojim bi klubovi mogli da raspolažu naredne sezone. To je bila osnova za kreiranje predloga plana i programa takmičenja.

– Istaknuta su već 2 roka za dostavljanje spiskova i broja igrača kojim raspolažu klubovi. Većina klubova dostavila je ove podatke u dogovorenim rokovima. Crvena zvezda i Red team nam, do sada, nisu dostavili potrebne podatke, nadamo se da će ubrzo to učiniti zarad kompletiranja procedure, a njihov igrački kadar smo za sada rekonstruisali iz drugih izvora – konstatovao je Dabović.

– Evidentirano je 606 hokejaša. Na osnovu spiska igrača i njihovog rasporeda po starosnim kategorijama predlog je da u sezoni 2019/2020 SHLS organizuje takmičenja za kategorije U8, U10, U12, U14, U16, kao i za seniore – istakao je Dabović.

Shodno navedenom predlogu direktora takmičenja, svi klubovi su obavezni da do ponedeljka 17. juna, kancelariji Saveza dostave prijave selekcija za spomenuta takmičenja.

– U cilju preciznog procesa formiranja kalendara takmičenja, uputili smo molbu svim klubovima da dostave informacije o planiranim aktivnostima tokom sezone, mimo učešća u državnom prvenstvu Saveza hokeja na ledu Srbije. Ukoliko, u ovom trenutku, klubovi nisu u mogućnosti to da učine, biće neophodno da nam pošalju spisak sportskih događaja i turnira na kojima su učestvovali tokom prethodne tri sezone. Sve navedeno radimo u želji da sezona bude što detaljnije pripremljena, ali i radi poštovanja kalendara takmičenja koji treba da organizujemo – zaključuje Dabović.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.