Poziv Hokejaškog saveza Slovenije za učešće na U12 međunarodnim turnirima

Sve učestaliji susreti čelnika hokejaških saveza država u regionu polako daju rezultate. To se pre svega odnosi na projekte razvojnih programa. U prilog tome govori i podatak da je na adresu Saveza hokeja na ledu Srbije stiglo pozivno pismo Hokejaškog saveza Slovenije za učešće na tri međunarodna turnira u kategoriji hokejaša do 12 godina.

Iako je ovo inicijativa Saveza Hokeja na ledu Srbije u saradnji sa Hrvatskim hokejaškim Savezom. Hokejaški savez Slovenije se zvanično obratio da ispita interesovanje klubova kako bi u sezoni 2019/2020 organizovao tri međunarodna turnira za selekciju U12, a u sklopu organizacije IHL.

Poziv za učešće poslat je klubovima iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije. Predviđeno je da se turniri igraju u novembru 2019, februaru 2020. godine i završni turnir u aprilu 2020, na kome će učešće obezbediti najbolja ekipa iz svake države, a svaki klub će moći da prijavi samo po jednu ekipu.

Prema rečima Marka Milovanovića, predsednika SHLS rok za prijavu klubova na ovim turnirima je 15. jul 2019. godine., ali pravilnici i propozicije turnira nisu jasno definisani. To je klubovima velika prepreka za odlučivanje o učešću. Sve deluje ishitreno i sa namerom da HZS jedini donosi odluke u ovom projektu što nas naravno ne sputava da nađemo zajedničko rešenje i obezbedimo zainteresovanima kvalitetan hokej.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.