I Srbija imala svoje predstavnike na Razvojnom kampu IIHF-a u Vierumakiju

Pod pokroviteljstvom IIHF-a od 6. do 13. jula u finskom gradu Vierumakiju održan je Razvojni hokejaški kamp. Ovo je bilo 16. izdanje ovog renomiranog kampa na kome su ove godine učestvovali i predstavnici iz Srbije.

Osim igrača Slavka Vidovića, Stefana Videnovića, Fehera Balinta, učestvovali su još Danilo Vukotić, generalni sekretar Saveza hokeja na ledu rbije, Stefan Ilić, nekadašnji reprezentativac koji je počeo da se bavi trenerskim poslom i Marijan Bradić, ekonom.

Kamp je održan u zaista vrhunskim uslovima koje je ponudio Sportski institut Vierumaki, moderni sportski centar u kome se već godinama pripremaju mnoge olimpjske selekcije. Na kampu su učestvovali hokejaši, ali i treneri i ostali hokejaški radnici iz celog sveta.

Ideja ovog velikog projekta Međunarodne hokejaške federacije  je da se promoviše vizija pratnerstva koje će doprineti razvoju. Cilj kampa je da se razvijaju hokejaške veštine, ali i unapređuje ličnost svakog učesnika sa posebnim osvrtom na poštovanje svih postulata fer-pleja, ne samo na ledu već i van njega.

U narednim danima bićejoš govora o ovom izvanrednom kampu, kroz priče neposrednioh učesnika.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.